Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

20/09/13 Catalunya transversal pedalant. Dia 5

Descansar en un hotel, m'ha vingut de fàbula, per afrontar la que serà la jornada més dura de l'aventura.
Primera pujada per la carretera antiga que connecta Igualada i Manresa. Mentre pedalo i pedalo em deixo endur per les emocions i sensacions que fan únic cada instant. Creuar Manresa de bon matí, em resulta estressant pel volum de transit que s'hi mou. 
Vaig fent camí, a Calders, tinc un regal inesperat, unes cadires i taules muntades al darrere de la benzinera del poble, amb bona ombra i millors vistes, parada a disfrutar una estona, no tot és pedalar. Enfilo cap a L'Estany, noto el desgast d'aquests dies, vaig una mica lent. 
Arribo al primer objectiu del dia, Vic. L'ideal seria fer nit a Rupit, aixís l'endemà seria una etapa plàcida.
Són les 18 hores i queden uns 20 km de constant pujada. Amb tot el cansament acumulat, a estones camino a estones pedalo, estic que no puc més i la pendent és molt dreta. Durant el trajecte afloren emocions amb molta intensitat, alegria per no rendir-me, juntament amb llàgrimes de cansament, no deixo de fer camí, mentre el sol es comença a amagar.
Mentre camino amb el cap cot empenyen la bici, un cotxe toca tímidament el clàxon, reclamant la meva atenció, ve de cara i la persona que el condueix, aixeca el braç, em diu: força! Aquella paraula em ressona pel cap, pujo a la bici i a pedalar, quasi bé una hora més assentat, treien energies de les que el conductor m'ha donat. 
Sembla que el sol, no vulgui deixar-me, va fent totes les tonalitats de vermell, fins amagar-se rere l'horitzó.
Es fa fosc,  sóc a Cantonigrós, pregunto, encara queden uns 6 km pel càmping, uff! També em diuen que al cap de poc, serà un fals pla amb una mica de baixada, això és una bona notícia. Munto llums i a pedalar amb ganes.
Arribo al càmping sobre les 20:30, encara no eren les 8 del matí que em posava en marxa, ha estat esgotador, els 124 km, amb casi 2.800 metres de desnivell positiu m'han deixat baldat, tant baldat que tot el moviment que hi ha per ser divendres a la nit, no impedeix que a les 22 hores, ja estigui dormint.
 

Comentaris