Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Repte pel 14-15/06/14 Ultra Trail Emmona

Quarta participació en l'Emmona, en la seva modalitat més llarga. Li tinc molt de respecte i estimació a parts iguals.
En les edicions anteriors m'ha passat una mica de tot. El 2010, per causa de l'alçada vaig agafar un globus que tenia fins i tot petites al·lucinacions. El 2012, la bossa d'aigua es va trencar just la nit abans, fent la cursa amb una ampolla de 1,5l  a mode de CamelBak. El 2013, vaig arribar a Núria, encara no la meitat de la cursa, amb febre. A veure quina una em passa aquest any.
Són 110 km, quan la distància d'una cursa assoleix les tres xifres, sé del cert que tot pot canviar en un instant i que anant tot bé, serà molt difícil.
Té 8.460 metres de desnivell positiu i 8.460 metres de desnivell negatiu, vol dir que la musculatura de les cames no tindrà descans.
Un 40% del recorregut està per sobre dels 2.000 metres d'alçada, per un, com jo, que viu a la costa, aquest factor, tot i que l'aclimataré un xic abans, juga en contra.
Des de fa un any que vaig fer aquesta mateixa prova, que pràcticament no he trepitjat la muntanya. A més, en aquest medi, sóc lent en els trams tècnics i un xic, per dir no molt, "cagat" en els passos una mica aeris i en les grimpades. De sempre m'han fet por les alçades, per això hi vaig, per mirar la meva por directament als ulls.
Alhora, hi ha un munt d'elements que m'hi fan anar amb molta il.lusió.
Compartir-ho amb l'amic Lluís Tuneu, fent equip, el XinoXano, és una gran motivació.
L'acurat tracte personal i en els detalls de l'organització, juntament amb tots els seus voluntaris,  fan difícil de resistir-se.
Que aquest any, sigui més llarga, amb més desnivell i més trams complicats de muntanya m'atrau que és mala cosa.
Potser serà la meva quarta Emmona i el repte número 22 de 100 km o potser no ho aconseguiré, tot i que ho intentaré amb totes les meves forces. En el fons no importa. L'important és estar a línia de sortida per intentar-ho, gaudir cada pas i disfrutar les sensacions que les muntanyes em vulguin regalar.
Cròniques de participacions anteriors: 2010  2012  2013

Entrada relacionada:
14/06/14 Ultra Trail Emmona. Crònica d'un abandonament

Comentaris