Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

02/05/14 15 hores nedant a piscina. Crònica

Començo a contra-rellotge, vull iniciar el repte quan abans millor. Entro al gimnàs amb el banyador posat, pas pel vestuari i amb tot cap a la piscina... la porta està tancada, l'eternitat viscuda en un minut. Un cop dins, posar-ho tot a lloc i en ordre, escalfar una mica la musculatura i a les 7:11 estic dins l'aigua.
Des del principi del repte, que tinc problemes d'estómac, continues visites al lavabo, amb esprint inclòs, que no acaben de ser més que una molèstia de gasos i poc més.
He dividit el repte en objectius de 10.000 metres, primer en 4 hores, segon en 5 i tercer 6. Durant els primers 20.000 metres, beuré cada 1.000 i sortiré per menjar i demés cada 2.000, després pausa per beure cada 500.
El primer tram de 10.000, el clavo, amb avituallament inclòs, em sobra menys d'un minut, exceptuant les molèsties estomacals, em sento fort.
El segon tram, és especialment dur, apenes hi ha ningú a la piscina i el cap té massa temps de donar voltes. Vaig menjant quan toca i en quantitats petites, aliments que he provat en d'altres reptes d'aigua, però no m'acabo de sentir bé, tinc com un tap a l'estomac. 
Als 18.000 metres, agafo per primer cop el mòbil i faig una ullada ràpid als missatges de suport via instagram, facebook i twitter, durant hores aquestes paraules les escolto en silenci dins el meu cap, gràcies per ajudar-me amb els vostres ànims.
Aconsegueixo fer els 21.100 metres, en 8:51', 4 minuts menys que fa unes setmanes, d'aquesta manera arribo al tercer tram amb més marge per aconseguir el gran objectiu, nedar 30  km. S'estan complint les meves millors previsions.
Duc casi 11 hores, he nedat 25.000 m, 1.000 piscines! Estic molt cansat i em fa mal tot, alhora tinc eufòria continguda, matemàticament, sinó em trenco, no només puc assolir els 30 km, sinó a més superar la distància més llarga que mai he nedat, els 31.530 en el repte nedant de sol a sol en el mar.
Hi ha grups entrenant a la piscina, acabo compartint carril unes hores. Em sento molt cansat i un xic marejat, noto com el meu ritme es va ralentitzant. El cos respon bé i no faig servir el pull bouy en cap moment. Segueixo rascant metres al temps, fent les pauses el màxim de breus.
La piscina torna a quedar molt buida, segueixo donant-ho tot, les dues últimes hores passen lentes, l'esgotament em va atrapant. Voldria fer els últims 25 metres a papallona, estic tant fet pols, que tinc por de fer-me mal i els faig a crol com tots els demés.
33.850 metres nedats en 15 hores. El premi més gran, juntament amb l'abraçada de l'Andreu, amb qui he compartit els últims minuts, me'l donen els treballadors de La corxera, el socorrista, la recepcionista i el personal de neteja, que dia rere dia em veuen marxar uns dels últims i moltes vegades el darrer, em fan un aplaudiment, m'arriba cor endins.

Entrades relacionades:

Comentaris