Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/08/13 Travessia de Sant Feliu de Guíxols, des del caiac

Hi ha travessies per ser còmplice dels somnis i il·lusions d'altres nedadors. Curiosament, la travessia de Sant Feliu de Guíxols, la de casa, que organitza el Club Aquàtic Xaloc, en el que estic, no l'he nedat mai, fa anys que la faig des del caiac.
Tot comença a les 7 del matí, arriba el sol i ja som a la platja. Els voluntaris que fan possible aquesta travessia, roben hores a la son per donar hores als altres, jo només sóc un més de les persones que aquell dia ho fan possible, a més hi ha els que porten setmanes, per no dir mesos, treballant perquè tot rutlli.
A primera hora, toca muntar tot el tinglado, descarregar i posar tot el material a lloc, fer cadascú la seva tasca i solventar els petits contratemps que sempre sorgeixen. Mica en mica van arribant nedadors i nedadors, aprofito a saludar els coneguts abans d'embarcar-me en el caiac.
Som un equip de 5 caiaquistes, apart de les embarcacions que completen el dispositiu de seguretat a l'aigua. Hi ha 359 nedadors entre les dues distàncies. La sortida de la travessia llarga és des de l'aigua, la veritat és que impressiona. 
No m'hi jugo res  i em poso nerviós al sentir el xiulet de sortida com si m'hi anés la vida, al igual que els altres voluntaris, tinc l'objectiu d'ajudar a tothom a disfrutar de l'aigua i ajudar a complir objectius. Als que van molt ràpids i volen fer bon resultat, aconseguir que el gruix de nedadors ho gaudeixo al màxim i contribuir als que els fa il·lusió simplement acabar-la com a repte personal, tinguin les màximes possibilitats de fer-ho.
Quant arriba l'últim nedador de la travessia curta, sento alleujament. Encara queden un munt de coses a fer, però sento que la meva participació més directe està feta. Sempre acabo pensant que ho podia haver fet millor, que si tal que si qual i arribo a la conclusió que ho he fet tant bé com he sabut a cada moment.
Aquest any, tenia un al·licient especial, acompanyar al qui amb tanta intensitat em fa viure la muntanya, a l'amic Lluís Tuneu, que hem fet el tàndem Xino-Xano a l'Ultra Trail Emmona en tres ocasions, juntament amb moltes altres aventures fetes i per fer.
 
Entrades relacionades:

Comentaris