Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

24/09/12 Llibre: Catorce veces ocho mil d'Edurne Pasaban

Edurne Pasaban amb l'exemplar que em va dedicar.
No és cap novetat que segueixo a l'Edurne Pasaban, no només per la gran proesa que va aconseguir, fer els 14 cims més alts del planeta,  de més 8.000 metres, una gesta a l'abast de molt poca gent, siguen la primera dona en fer-ho.
Abans de llegir el llibre Catorce veces ocho mil, la seguia per les seves accions i com les explicava, des que he llegit el llibre l'admiro.
Perquè ha estat capaç de despullar l'ànima en el paper, sense vergonyes, sense tabús, explicant més errors que encerts, com ha anat aprenent a copia de pals en la vida, el cost personal que ha tingut aquest projecte, a més de saber comunicar com de gran és el món de l'alpinisme, per un profà com ara jo. Permet conèixer com funciona una ascensió, amb la seva gran complexitat, dificultat i perills, explicat d'una manera planera i entenedora.
Parla de les seves debilitats, això la fa encara més gran, de vegades al parlar amb esportistes, amaguen els detalls foscos de les curses, com si admetre una "pàjara" o que es dormien caminant o que la són els feia tenir al·lucinacions o les seqüeles físiques d'una cursa, els fes més lents, quan en realitat dir les febleses en veu alta, fa arribar més lluny.
Per tot plegat, us recomano aquest llibre, catorce veces ocho mil, pels que feu alpinisme o com en el meu cas, simplement els que us agradi la muntanya i l'esport.

Entrades relacionades:

Comentaris