Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

17-19/09/12 En caiac per la Costa Brava I

Sortim els cinc de Sant Feliu de Guíxols, a navegar un dilluns pel matí de setembre, amb la sensació que el mar és nostre,  la tramuntana ens va frenant el camí des de les primeres palades.
Parem a dinar a la platja de La Fosca de Palamós, aprofito per posar-me les aletes, per nedar i estirar les cames i observar el que succeeix a dins l'aigua, seguim navegant fins a Cala Pedrosa, un indret idilic entre Llafranc i Tamariu.
El dimarts és lleva gris, la mar està moguda, no ens permet avançar gaire, si ens deixa parar a esmorzar i dinar amb calma, hores en sec que aprofito per llegir, m'agrada llegir llibres al costat del mar, per molt enrenou que hi hagi al voltant,  permet concentrar-me i transportar-me als paisatges que descriuen, per sentir les emocions que transmeten, és la màgia del mar.
Acabem el segon dia a l'Illa Roja a Begur, entrada la matinada comença a ploure i fa vent de llevant, que ha de girar a tramuntana, en aquestes condicions, el grup decideix fer jornada de descans el dimecres per anar a buscar el vehicle i traslladar-se a Roses, per continuar des d'allà; entre les moltes ganes de navegar i s'ajunta que he de resoldre un tema personal de manera presencial, quan més aviat millor, decideixo tornar sol sobre les meves passes.
El llevant va pujant, passo per la zona del Cap de Begur, amb onades que em venen per l'esquena de prop de metre i mig d'alçada i són llargues, s'han d'agafar recta, perquè sinó em farien girar el caiac i podria bolcar, venen 4 onades grans, 5 onades suaus i tornada a començar, aprofito les suaus per anar rectificant el rumb i quan tinc les grans, miro d'anar recte i intentar pujar l'onada per surfejar-la una mica, quina descàrrega d'adrenalina  tècnicament estic preparat per aquestes situacions, només cal mantenir la calma i pensar en claredat en com navegar.
A la que arribo a Tamariu, l'onatge ha baixat considerablement, el vent és de tramuntana, no massa intens, el mar està mogut, però resulta còmode de navegar, vaig fent via fins a casa, en poc menys de 7 hores, he desfet el camí.
Aquest any, la Costa Brava en caiac, es convertirà en 5 dies en caiac per la Costa Brava, el dijous i el divendres, aprofitaré per anar a Blanes i tornar.

Entrades relacionades:
Propera aventura 17-21/09/12 Costa Brava en Caiac
20/09/12 En caiac per la Costa Brava II

Comentaris

  1. Durant el cap de setmana no hi seru cap de vosaltres pel CdC, no?
    quina llàsitma no poder compartir uns milers de palades junts!

    ResponElimina
  2. No hi serem, però si em de quedar un dia per venir a navegar al CdC, seria un honor poder compartir palades amb coneixadors del medi i del territori com tu.
    Una abraçada Eduard

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!