Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

08-09/09/12 Ultra Trail 3 Vies Verdes. Crònica

140 km de vies verdes donen per molt. 
Estada  la nit abans, en una casa rural magnifica, la Peçallarga, en un indret dels que és pot escoltar el silenci.
La primera via verda, juntament amb el tram d'enllaç, de Ripoll a Olot, 40 km, fets per la seva alternativa més complicada i més bonica, tècnicament no té dificultat, si petits regals a cada poc, una ermita, uns gorgs, el riu que ens acompanya, el tren tricutricu  pels que volen gaudir d'aquest entorn més descansadament.
Arribada a Olot, a dinar, la calor i la humitat apreten. Comencem la segona via verda, d'uns 60 km, propera parada a Sant Feliu de Pallarols, on ens porten avituallament i estris que ens faràn falta per afrontar el tram fins la Cellera de Ter, on farem parada a sopar uns macarrons boníssims!!! que ens ha preparat amb molt carinyo la mare de la Pili, tot i que no em coneixen, m'acullen com un més de la família.
És de nit, emprenem el tram que ens durà a Girona, en Josep Ventura, ens ve a acompanyar des d'Anglés fins a Girona, és d'agrair, anem més ràpids que en les previsions, arribem al punt quilomètric 100, on tenim el proper avituallament en unes 19 hores, només queda una marató i estarà fet. A Cassà de la Selva, tenim la col·laboració de Sat Despatx, ens fa avituallament i a més la Tània i la Magalí ens acompanyaran fins a l'arribada. 
A les 5 de la matinada, al km 120, em començo a marejar, no és una pajara, conec la sensació, són marejos intermitents, malestar general, em frenen molt el ritme, em trobo prou bé, per saber que ho aconseguiré i prou malament ser conscient que costarà molt, els companys d'aventura m'esperen, tot i les grans ganes d'arribar que tenen, les males sensacions desapareixen al km 130, una possible causa potser no haver dormit prou en la setmana anterior, ara toca que els professionals mèdics diguin el seu parer.
Acabem de peus al mar, tal i com havíem previst des de l'inici, ha estat el meu pensament recorrent en les estones de calor.
Els números:  140,570 km, 2.600 metres de desnivell acumulat, temps total 28h46', 25h30' caminant, hem trotat molt poca estona, amb una mitjana de 5,5 km/h en moviment. 
El paisatge és preciós, les vies verdes donen per molt, per gaudir-ne amb plenitud a petits trams, a la mida de cadascú, còmodament i per fer un repte de llarga distància molt dur, a priori sembla senzill, però que sigui tota l'estona el mateix tipus de camí, pista planera, fa fer sempre el mateix moviment, trinxa les cames i destrossa els peus. 
Gràcies a tots els amics i amigues que heu fet possible aquesta aventura, tots ens heu posat les màximes facilitats, moltes gràcies: Taller Alsina, La Peçallarga, Sat Despatx, Font Picant, Joan Cutrina, Pili i família, Josep Ventura, Tània Torné, Magali Pol i Albert.
Gràcies i enhorabona a Carme Carmona i Pere Alsina, a que a més de fer gran part de la logística, hem pogut fer el repte tots tres junts.

Entrades relacionades:

Comentaris