Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

09/03/14 100X100 - 100 series de 100 metres nedant. Crònica

Pel que arribo a nedar, algú pot pensar que fer 10 km és un passeig, res més lluny de la realitat. El repte el faig juntament amb en Sergi, bon amic i més bon nedador que jo. Nedem a la piscina que habitualment entrenem, de 25 metres.
Només començar, fem sortides cada 2'15", nedem els 100 metres amb una mitjana d'1'49". Per mi és un ritme alt, en l'últim test de natació continua durant una hora, en aquesta piscina, vaig fer 3.250 metres, que vol dir que vaig nedar a 1'50". Sé que és possible que em trenqui, però aquí està la gràcia, que sigui un repte dur i exigent. Com que el temps apreta i ens trobem bé, unes quants milers de metres, baixem el temps a 2'10".
Anem fent cinc series anant davant un i després canviem, primer en Sergi. Als 6.000 metres parada d'avituallament, la mitjana segueix sent d'1'49"· Noto el cansament i el desgast del ritme.
Seguim nedant, a partir dels 8.000 metres em costa mantenir el ritme, els 100 metres sembla que s'hagin allargat, la mitjana ara està situada a 1'50", ni en la meva millor previsió. Al arribar als 9.000 metres, tinc un baixón important, no tinc "pàjara", estic buit de forces per nedar més ràpid del que realment puc i prou bé per seguir nedant. Prenc un gel i a apretar les dents, en Sergi, accedeix a que les últimes cinc series en que em toca anar al davant, anar-hi ell. Els últims 25 metres, com no podien ser d'altre manera, els dos, acabem  a papallona.
Estic molt content, per aconseguir fer el 100X100, nedant a una mitjana d'1'50". Prefereixo haver patit i petat a un ritme alt, que no haver-ho fet a un ritme més còmode. Tot s'ha de dir, ha estat en gran part gràcies al Sergi, que tot i que ho podia fer perfectament a 1'45", s'ha adaptat al meu ritme. M'ha costat, he acabat molt fos i molt satisfet, ha estat un autèntic repte aguantar el ritme i alhora ha estat molt divertit al compartir-ho.
El registre del Garmin, dóna 9.975 metres, tot i que a la piscina, abans de parar-lo sortia a la pantalla 10.000, coses de la tecnologia, al igual que el ritme, abans de parar-lo deia 1'50" i ara diu 1'51". El Garmin no està preparat per reconèixer el meu propi no estil de fer papallona.
Aprofitant que feia un dia de sol, com a premi, he nedat al mar a  pell, uns 30', sense cap pretensió més que assaborir i gaudir el moment.
Àlbum de fotos gràcies a la Mireia Borrego
 
Entrada relacionada:

Comentaris