Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

02/02/14 Nedant a pell, després de la pluja

Dia radiant de sol,  ambient fred. Amb en Miquel Angel,  nedarem a pell una estona, sent molt conscients, que degut a que ahir, va estar plovent tot el dia l'aigua la trobarem freda, més freda de lo habitual. A fora la badia la trobarem a uns 13,5ºC, dins estarà a menys temperatura.
Entrada relaxada i riallera, per anar en paral·lel a la part nord de la platja de Sant Pol. Sorpresa desagradable, als 10 minuts de començar, unes quantes meduses liles, de les que fan mal, ens venen a trobar, el mar està calmat, permet veure-les venir i esquivar-les.
Anem a gaudir d'un indret espectacular, un petit pas entre roques, que és estret i té poca profunditat, la mar encalmada d'avui ens permet passar-hi tranquilament, tot i que al fer embut, la corrent ens xucla, literalment, mentre hi estem. A partir d'aquí hi ha un paratge màgic, el sol ens deixa veure tots els seus secrets, la mar ens permet jugar-hi. Mentre els passejants del camí de ronda ens observen. De tornada, passem per fora, no hi ha trànsit d'embarcacions, ens sentim, per una estona, els amos de la mar.
Tornem arran de platja, duem 35 minuts, decidim seguir nedat, resseguint la línia de costa, aquí l'aigua està més freda que a fora, per l'efecte de la pluja que encara va recollint el mar. A mitja platja, hi ha una zona tèrbola, on la sorra es remou, aquí l'aigua està congelada, quin canvi.
Al sortir, em succeeix una cosa, que només m'hi trobo, quan l'aigua està molt, molt freda, perdo força a les mans, sobretot a la mà dreta. Feia un any, que no m'hi trobava, l'última vegada va ser el 31/03/13. Els dits semblen de drap i he tingut feina a vestir-me, curiosament, la sensació de fred, ha estat la normal, molt poca tremolor al estar fora de l'aigua i ràpidament he entrat en calor al finalitzar.

1h 11' 42", en que he nedat 2,82 km. Haver fet la meitat del temps, a la badia, on estava més freda, m'aproxima una mica més al objectiu del repte: menys temperatura, més temps. 
Vídeo

Comentaris