Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

21/06/13 Illes Medes - Illes Formigues nedant. Pròleg

El compte enrere s'ha iniciat, semblava que faltava molt i ara no falta res, ni 24 hores, per començar la distància més llarga que hauré intentat nedar en el mar.
Fins ara, la distància que he fet més llarga era uns 15.000 m, de Roses a l'Escala el 2011, en piscina el màxim que he nedat ha estat 18.500 m., dintre de les 8 hores nedant aquest 2013 i en riu uns 25.000 m. en l'Ultramarató de l'Ebre del 2011.
En hores, en les mateixes proves, he fet 6 hores al mar, 7 al riu i 8 a la piscina, aquesta calculo que pot arribar a ser la més llarga en temps, crec que puc oscil·lar entre les 7 i les 9 hores, el mar és qui té l'última paraula, amb les seves onades i corrents ens farà avançar més o menys ràpids.
He entrenat tant bé com he sabut, potser hauria d'haver nedat més, però aquest mes de juny tenia dos objectius, un en cada passió, muntanya i mar.
Primer els 106 km d'alta muntanya, l'Ultra Trail Emmona, que vaig fer en casi 33 hores caminant aquest passat cap de setmana.
El segon gran objectiu és nedar, els 22.300 metres, que hi ha entre les Illes Medes i les Illes Formigues, per les condicions meteorologiques, ho farem direcció sud. La veritat és que m'agrada més, per un fet curiós.
El 14 de juny del 2009, vaig fer la meva primera travessia en aigües obertes, estrenant el neoprè que havia comprat dos dies abans, dintre  el Triatlhon Trail Les Medes - Montgrí, en que ens van dur fins la Meda Gran, en vaixell i un cop allí, varem fer els 1.500 metres que hi ha fins la platja, vaig tardar 35'10". Recordo perfectament la sensació contradictoria que vaig tenir, a l'anada en vaixell, em va semblar etern, estava espantat, un cop a la sortida, pensava en que la platja de l'arribada es veia molt lluny i mentre nedava, l'estona es va fer curta, vaig gaudir com mai ho havia fet de nedar, aquí va començar la meva història d'amor amb el mar.
Una història que just quatre anys després em porta a posar-me a la línia de sortida d'aquest gran repte, de 22.300 metres.
Estic estranyament tranquil, doncs el que hagi de ser serà, he entrenat el millor que pogut, he preparat la prova tant bé com he sabut, tinc els deures fets i moltes ganes de nedar. No puc negar que alhora, em sento atacat dels nervis, nervis per saber com reaccionarà el cos, si la mar ens respectarà, si trobarem cossos gelatinosos urticants, de com anirà tot plegat. 
I sobretot tinc ganes, immenses ganes de passar-ho bé, molt bé.

Entrades relacionades:

Comentaris