Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

14/06/13 Dia del donant de sang

Aquest bloc parla d'esport, però avui és el dia del donant de sang, causa a la que per motius personals, em sento especialment vinculat.
Faig reptes de llarga distància, pot semblar contraproduent, el fet de donar sang, però mai m'ha afectat en el rendiment, ni ocasionat cap ensurt.
Acostumo a donar sang, aprofitant una setmana de poc volum, sobretot perquè tinc més temps i em resulta més senzill de combinar, en una setmana normal, tampoc hi tinc cap problema.
A més ho faig coincidir amb un dia que sigui de descans o d'entrenament suau. De dia de descans, en faig mínim un cada setmana. Cada tres mesos és molt fàcil de poder trobar els 20 minuts que calen per a salvar tres vides.
A Catalunya, fa falta que cada dia 1.000 persones donin sang. La dificultat és que la sang caduca, els glòbuls rojos viuen 42 dies,  les plaquetes només 5 dies,  no es pot congelar, ni fabricar. Per això calen donants regulars, constants al llarg de l'any. La cosa bona és que la sang se separa en glòbuls vermells, plasma i plaquetes, d'aquesta manera amb cada donació podem salvar tres vides.

Comentaris