Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

01/06/13 Aclimatant l'Ultra Trail Emmona

Juntament l'amic i company d'equip, Lluís Tuneu, amb qui compartiré de nou l'aventura d'estar a la línia de sortida de l'Ultra Trail Emmona, hem anat a fer un entrenament d'alçada i desnivell. Visc a la costa i necessito aclimatar les sensacions d'estar a cotes altes.
La natura és qui marca el camí a seguir, no nosaltres. Teniem un recorregut preparat feia dies, la gran presència de neu ens ha fet canviar de plans.
Hem començat  pujnt el Taga, que he disfrutat molt, amb l'Emmona 2012, anava bastant fos, era l'última gran pujada de la prova i més que gaudir-la, la vaig patir.
Al cap de poc més d'una hora de començar, s'ha girat un fort vent, de 60 km/h, amb ratxes que oscil·laven de 100 a 140 km/h, han donat un component de dificultat a l'entrenament, costava fins i tot aguantar els pals de caminar, que eren necessaris per no perdre l'equilibri.
Mentre estàvem caminant es celebrava l'Ultra Trail de Bastions, que en part, feia el nostre recorregut, que han hagut de suspendre per la meteorologia, nosaltres per sort, al no fer trams excessivament tècnics, hem pogut anar fent.
Costa fins i tot, trobar llocs per poder parar a menjar, sense l'enuig del vent, decidim anar fins a tocar neu, un cop allí girar per emprendre el camí de tornada.
Un cop a la neu, no ho puc resistir, fa vent i fred, sé que no és el més assenyat, que puc agafar una galipàndria de les bones, però que hi farem, sóc així. Em trec la roba, per fer-me fotos nedant la neu, disfruto com un nen petit fent un entremaliadura, tinc una part d'infant que de tant en tant surt i fa de les seves. La foto la podeu veure en aquest escrit i en el vídeo, podeu escoltar el vent, que en aquells moments estava bastant calmat.
La tornada al punt de sortida la fem, literalment, bosc a través, tenim la referència de la muntanya a l'esquena que ens fa anar rectes, a estones no és fàcil saber per on avançar, primer és molt dret i després costa trobar per on seguir, en el tram final trobem un sender que ens porta fins on tenim el cotxe. En la baixada estem a recés del vent, fa una calor que bull el terra.
Han estat unes 11 hores, fent 36 km, amb uns 4.800 de desnivell acumulat, pràcticament un terç en temps, distància i desnivell del que ens espera d'aquí dues setmanes a l'Ultra Trail Emmona.
Vídeo
 
 
Entrades relacionades:
01/05/13 Entrenament Emmona pels Camins dels Matxos
13/06/13 Ultra Trail Emmona. Pròleg 
15-16/06/13 Ultra Trail Emmona. Crònica  

Comentaris