Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

26/06/12 El fracàs de l'èxit i l'èxit del fracàs

Aconseguir un repte costi el que costi, sembla que hagi de ser l'única finalitat, la veritat és que no. L'objectiu és gaudir, divertir-se, compartir-ho i fer amics, esforçar-se al màxim, donant-ho tot, aconseguir-ho no és més que una conseqüència de portar els deures fets i de tenir un bon dia. 
No vol dir que no sofrim, ens haurem de superar, de sobreposar-nos als nostres propis fantasmes, d'enfilar murs, de saltar barreres, de donar la mà a l'esgotament, de notar com el patiment ens acompanya, de sentir el dolor muscular que no ens abandona, d'escoltar les nostres pròpies contradiccions, d'anar més enllà d'un mateix, vol dir que no em de perdre la perspectiva de la realitat, la realitat és que ho fem per divertir-nos, pel plaer de desafiar el nostre propi jo.
Per mi, l'èxit d'un repte, no és només aconseguir-lo, normalment els faig en cap setmana, la victòria és el dilluns pel matí, en que la vida segueix el seu curs, en que independenment del resultat obtingut, puc començar la setmana amb normalitat, amb agulletes de cavall i un somriure que no es desdibuixa.
Per desgracia, molta gent, només entén guanyar o perdre, tot o res, qüestió de vida o mort, sóc dels que els agrada fruir del camí, perquè la línia d'arribada, no és més que el punt d'inici del proper repte, en que ho donaré tot i més si cal, perquè tal i com deia Gandhi: La nostra recompensa es troba en l'esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa.
Parlant amb una persona vinculada professionalment a l'organtizació de proves esportives de llarga distància, em comentava que l'index d'abandonament sol estar entre el 30% i el 50%, com a paràmetres normals, dóna que pensar, extrapolat a un mateix, vol dir que en un de cada tres reptes, hi planeja l'ombra del fracàs, en aquest cas s'ha de veure que ho hem aconseguit en els altres dos casos.
Fracàs és no aprendre dels èxits i creure amb vanitat que el que un ha fet, és un xec en blanc cara a  propers reptes,  quan en realitat no és més que un crèdit que hem de retornar amb interessos.
El fracàs és no creure en un mateix i l'èxit és seguir el nostre camí.

Entrada relacionada:
03/05/13 Fracàs

Comentaris