Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

29/04/12 IronMan per etapes. Córrer 42,195 km. Marató d'Empúries

La Marató d'Empúries té màgia, són dues voltes, que comencen al costat de  les ruïnes d'Empúries, on el mar ens ha deixat veure i sentir la seva força, transcorre en la seva part més nord, entre el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, per tornar a la platja de Sant Martí d'Empúries,  seguim corrent al costat del mar, entrant en el  nucli antic de l'Escala primer i en la seva part més moderna després, passant per fora del poble i tornant a passar per les ruïnes d'Empúries per començar la segona volta, on la tramuntana s'ha fet notar.
Entre les tres distàncies, 10 km, mitja marató i marató, érem més de 1.800 persones corrent, que hem gaudit d'un dia de ple sol, la calor que feia era mitigada per la molta gent que hi havia pels carrers,  que al passar animaven, amb un vinga! o  ja queda poc! amb aplaudiments, amb una mirada de complicitat, gràcies de tot cor a tots els que ens heu encoratjat, no sabeu com empeny la vostra força,  els dedico el meu millor somriure i aixeco el polze a tots, hi havia estones que era increïble, des de les terrasses, hi havia gent que no parava, un bar inclús ens donava ànims des de la pissarra on habitualment va el menú, un restaurant, fins i tot ha tret una taula i ens oferia aigua, els voluntaris ens mimaven, begudes fresques, dintre les possibilitats, entre els corredors cuers, on acostumo a estar, sense oblidar que tots competim contra tots, hi ha bon ambient, t'anima el que avança i et correspon l'avançat, en la majoria de casos.
Per aquest motius i per molts d'altres, tinc una estimació especial per aquesta cursa, és actitud 100% Costa Brava,  és córrer a casa, en família.

Han estat  4h 35' 33", millor del que m'esperava, comptava fer una mica més, en el circuit hi havia petites pujades i baixades que m'han afavorit, la meva millor marca en aquesta marató és de 4h 34' 14", en el 2008. El cansament acumulat, de nedar 3.800 metres dos dies abans i fer 180 km de bici ahir, ha estat present sobretot al començar, semblava que tingues cames de pal, en uns 30 minuts, he pogut fer amb normalitat, tan lent com sempre i completar així el repte de fer un IronMan per etapes en un cap de setmana.
Classificacions

Entrades relacionades:
Proposta pel 29/04/12 Marató d'Empúries
Repte pel 27, 28 i 29/04/12 IronMan per etapes 
27/04/12 IronMan per etapes. Nedar 3.800 m
28/04/12 IronMan per etapes. Pedalar 180 km

Comentaris