Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

27/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 7

Títol: Fons marí, acrílic sobre tela. Autora: Elisabet Font Fuset ("Art Fatjó")
Bon dia món, bona dia mar, bon dia vida!
És l'últim dia, com a fi de festa, tinc un regal inesperat, la mar com una bassa d'oli, dia de ple sol, mentre resegeuixo la costa puc veure el fons marí, navego amb calma, no hi ha pressa, només vull disfrutar el camí, entro per tots els racons i raconets, entro a les coves i a les cales menudes.
Paro a Tossa de Mar, faig el turista a la platja, estic al costat d'on embarquen els passatgers dels vaixells de fons de vidre, als qui l'idioma em permet entendre, sento com es desfan en elogis, han al·lucinat, d'aquest bocí de la Costa Brava.
Busco una cala petita i tranquil·la, la trobo, de les que no tenen sorra, tenen pedretes arrodonides, de les que al caminar, sents com un massatge als peus, mentre s'enfonsen i es fa feixuc el caminar.
Agafo ulleres i tub, a gaudir de la vida marina, en el caiac, porto uns bastonets de pa, que estan esmicolats, els decideixo compartir amb un petit grup de peixos, al cap de poc, passo de veure peixos petis com un dit  a que en vinguin de totes mides i formes, algun de més d'un pam, quin espectacle, estic flipant, veient com m'envolten, miri on miri, és tot un aconteixament.
A ple sol, estirat, amb els peus en remull, banyats per l'anar i venir constant de la mar, que no para, com la vida mateixa, tot es veu més senzill, més a l'abast, més aprop, les barreres menys altes, els camins més curts i el món una mica més amable.
Vaig tornant poc a poc, peixos voladors, em passen pel davant, els dedico el meu millor somriure, el sol es va amagant, a l'esquena, veig la meva ombra reflexada en el caiac.
Dia 7. Blanes - Sant Feliu de Guíxols. 6 hores i 12 minuts de paleig, navegant 27,6 km.


Entrades relacionades:

Comentaris