Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

20/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 2

El dia tot just comença i ja estem desperts, dormir sobre terra planer, és cosa  d'agrair, hi ha onada alta amb poc vent, la navegació és còmode, anem fins a Tamariu, un cafè calent, sempre anima el matí.
Ens posem de nou a la mar, poc abans d'arribar al Cap de Begur, la tramuntana ja torna a fer de les seves, amb ràfegues de fortes, que puc veure com s'acosten, van pentinant la mar i les crestes de les onades, fins arribar a la part més avançada de la meva pala i al l'instant, arribar a mi. Decidim fer parada i fonda a Sa Tuna (Begur), platja preciosa, per fer gana, fem una part del seu camí de ronda, fins a Cap Sa Sal, la tramuntana va pujant.
A primera hora de la tarda, ja bufa menys, som-hi, primer objectiu L'Estartit, al poc, ja veiem Les Medes, conforme ens hi acostem, sentim la seva banda sonora de gavines, és gira una mica de vent de garbí, que fa que les onades  ens empenyin, aquí, és on més costa mantenir la direcció del caiac, la corrent a favor, tècnicament és molt exigent, té la mala costum de girar-te i fer-te anar cap a un costat, en comptes de recte. Puc pujar sobre alguna onada i surfejar-la, és molt divertit. Amb aquestes condicions, decidim anar cap al proper objectiu, cala Farriola.
Passem per parets altes, el sol ja va baixant, hi trobo una mica d'ombra, tinc la sensació d'estar en una  dutxa d'aigua freda en un calorós dia del mes d'agost, tot i dur protecció solar 50+ i renovarla sovint, començo a semblar un pellroja.
Amb bona mar arribem a cala Farriola, des d'aquí, sortirem a conquerir el Golf de Roses, sempre que l'he fet amb en Xavi, en dues ocasions, de Sud a Nord, al mig del no res, s'ha girat tramuntana, vent i mar en contra, s'han aliat, per fer-ho difícil, difícil, en Carles no l'ha fet mai, està tranquil, li costa d'entendre la nostra preocupació. La predicció és bona, com sempre que l'hem creuat, no és cap garantia, decidim ser a les 5:30 de la matinada a l'aigua, per iniciar la travessa.
Són les 21:17. Bona nit.
Em desperto sobre les dues de la matinada, quina pau, quina tranquilitat, només sento l'anar i venir de la mar i els grills, obro la tenda, és impressionant, la lluna està just davant meu, al mig de la porció de mar que puc veure, en Quart Minvant, en un cel sense núvols, envoltada d'estrelles i reflexada a l'aigua, quedo envadalit una estona contemplant l'espectacle, fins que el caure de les parpelles, em recorda que he de dormir una mica més.
Dia 2. Tamariu - Cala Farriola (L'Estartit). 4 hores i 25 minuts de paleig, navegant 23,8 km.

Entrades relacionades:
21/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 3
22/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 4
23/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 5
26/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 6
27/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 7
28/09/11 Costa Brava en caiac. Dia després

Comentaris