Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

21/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 3

 

Ens fem a la mar de nit, a les 6:30, una hora més tard del previst, per un malentès, navegar de nit és fabulós, el frontal apagat, apunt per si vingués alguna embarció, per ser vistos.
Hi ha un lleuger vent de terral, que ens empeny, una estranya corrent ens porta endavant, a bona velocitat, però amb el caiac una mica entravessat, és realment curiós. Veiem sortir el sol, des del mar, veure com s'alça, és encara més preciós, que des de la platja més bonica, portem un terç del recorregut, parem, per menjar, beure i demés, a la que arrenquem, res, en pocs segons, comença a bufar tramuntana, ja és la tercera vegada que ens passa, en anys diferents, parem, arrenquem i acte seguit tramuntana, com fa broma el Xavi, "mira si sóc bon coneixedor de la mar, que sempre paro just abans que comenci la part més dura".
Pel meu cap, volta l'idea de lo malament que ho vaig passar el 2007, amb grans onades i fort vent, així, que agafo un bon ritme i sense parar, hi ha moments en que veig la força de la mar, la seva immensitat, com balanceja el meu caiac, mentre miro al voltant i veig terra, com un lloc encara llunyà, tot i això, sento que no vull estar enlloc més, que aquí i ara, és natura, és mar, és pura vida. No penso en res, em deixo endur pel moment, el frueixo, el visc.
Al cap d'unes quatre hores i mitja, ja estem a Cala Montjoi (Roses), fem plans per anar a dinar a Cadaqués, la navegació és tranquil·la, pel camí trobem un peix lluna, no n'havia vist mai cap d'aprop, tot i que es inofensiu, impressiona lo seu, parada per disfrutar de Cadaqués.
Seguim el nostre recorregut per acostar-nos al Cap de Creus,  vaig fent fotos amb el mòbil, fins que l'onada d'una embarcació em troba desprevingut, me'l mulla i deixa de funcionar, avui dormirem just a sota el far del Cap de Creus.
Arriba el vespre, el cos es comença a ressentir, de les múltiples picades de mosquit, de l'esforç, de dormir en terrenys irregulars, un bon homenatge al restaurant del far, és diu el "Fin del Mundo", ostres, li canviaria el nom, per "el principi de tot plegat".
Abans d'anar a dormir, passo una estona contemplant, on estic, és d'anunci, amb la banda sonora de les onades, com actor principal el far, que pentina el cel, amb els seus grans rajos de llum, d'actors secundaris, un cel estrellat i nosaltres, de decorat, el Cap de Creus, pura màgia, l'eslogan: viu i impregnat d'aquest moment.
És xulo escriure sota la llum d'un frontal, estirat en una platja, dins una tenda, té un no sé que, potser és autentic o romàntic o simplement m'ajuda a viure amb més intensitat el dia a dia.
El dia ha estat llarg, el ulls es tanquen ràpid i començo a navegar pel mar dels somnis.
Dia 3. Cala Farriola (L'Estartit) - Cap de Creus. 7 hores i 4 minuts de paleig, navegant 35,5 km.

Entrades relacionades:
23/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 5
26/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 6
27/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 7 
28/09/11 Costa Brava en caiac. Dia després

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!