Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

19/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 1

Amb la fresca del matí, comença l'odissea de colocar-ho tot, dins el caiac, de manera que quedi el pes ben repartit i el material ben distribuït, segons necessitats. I com sempre, em queda una bossa fora, sóc un trasto, tornem-hi, el segon cop és el bo.
La sortida serà molt ben acompanyat, amb l'amic Xavi Martí, del Kayak Guíxols, company d'aventures, gran coneixedor del món del caiac,  navegant expert i excel·lent guia de mar i amb l'amic Carles Morlanes, caiaquista aficionat com jo mateix, valent, alegre, decidit, somrient, sempre amb una anècdota apunt per fer saltar una rialla, els tres iniciem la travessa, amb moltes ganes de divertir-nos, fent una cosa que ens encanta, navegar en caiac.
Només sortir del port, noto que el caiac, se me'n va cap a l'esquerra, primer pensament, no he distribuït bé el pes, parlo amb els companys, els passa el mateix, és la deriva que se'ns vol endur, hi posem remei, pes  i palada forta a l'esquerra, per contra restar.
Passem pel dret, per anar a la platja de La Fosca de Palamós, on farem la primera parada, doncs la façana marítima de Platja d'Aro, Sant Antoni de Calonge i Palamós, exceptuant un petit tros, deixa molt que desitjar, és edifici alt i lleig, al costat d'edifici encara més lleig.
Fem parada a La Fosca, per estirar les cames i emprendre el viatge fins a Tamariu, on tenim intenció de dinar.
Passem Llafranc i camí de Tamariu, ens ve a veure la tramuntana, amb onades grans, veiem una platja on quedarem resguardats, hi ha un refugi de pescadors, parem a veure si calma i podem seguir. Dinem.
Mentre esperem aprofito per fer una mica d'snorkel, trobo un banc de peixos, de centenars de peixets, que van tots al mateix compàs, jugo amb ells una estoneta, és fantàstic, la tramuntana segueix, explorem un camí que surt des de la cala on estem, caminant i caminant, anem a parar al far de Sant Sebastià, des de l'alçada podem veure la mar ondulada i les crestes d'escuma de les onades, mar endins, el vent no para.
Comença a caure la tarda, està clar, soparem i dormirem aquí, per situacions com aquesta, és pel que duem a sobre, menjar per dos dies.
Són les 21:00, estic dins la tenda, escrivint el ara llegeixes, és el primer dia de dormir a terra, és el dia que costa més agafar la son, dormir a terra és dur, el matalàs auto infable no fa miracles, és còmode, però té les seves limitacions.
Sento la remor de la mar, colpeja amb força les pedres de la platja, em concentro escoltant les onades, que em duen mar endins, en el meu món de somnis.
Dia 1. Sant Feliu de Guíxols - Tamariu. 4 hores i 27 minuts de paleig, navegant 22,2 km.

Entrades relacionades:
20/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 2
21/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 3
22/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 4
23/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 5
26/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 6
27/09/11 Costa Brava en caiac. Dia 7
28/09/11 Costa Brava en caiac. Dia després

Comentaris