Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

10/09/17 Volta a Catalunya en btt. Dia 9 Organyà - Fórnols

Tota la nit plovent ha deixat la tenda molla, mes pes que duré a sobre. Surt un sol espectacular i fa una mica de vent fred, que refresca l'ambient, ho agreixo perquè he de pujar i pujar.
Als dos quilòmetres ja estic a Fígols d'Organyà, on proveeixo d'aigua, doncs en els propers 26 no en trobaré i son per pistes forestals, dos litres a la Camelbak de l'esquena i mig litre al bidó.
De seguida la cosa promet, en els primers 10 quilòmetres he fet 663 metres positius per pistes amb molta pedra, que cal anar molt en compte, per tenir cura de la bicicleta i de no fer-me mal, doncs es un indret molt solitari. Mentre faig una parada per menjar, una ràfega de vent tira la bicicleta al terra, l'aixeco i m'adono que la pantalla del gps està trencada, per sort segueix funcionant.
A partir del quilometre 18 al 22 +/-, es una veritable tortura, hi ha molta pedra gran, que fa impossible pujar pedalant, ni tampoc empenyent, desmunto el remolc, primer pujo la bicicleta uns centenars de metres i després baixo a buscar el remolc i el pujo fins on la bicicleta, aixi hi estic un parell d'hores, es fa molt dur físicament i mentalment, penso en recular, però estic a mes de la meitat del camí a Ossera, el proper punt d'aigua i a on trobaré una pista asfaltada, penso que el patiment que estic vivint, a partir de l'endemà no serà mes que una anècdota per explicar.
Les vistes son espectaculars, es sens dubte el dia mes esgotador de l'aventura i alhora mes bonic.
En l'ultima pujada al voltant de les sis de la tarda, he començat a pedalar a quarts de deu, fent parades de cinc minuts per menjar cada dues hores, un cotxe 4x4 es para al meu costat i em pregunta d'on vinc, un cop li responc, em diu: Noi, tu estas molt fort! Li contesto que en aquest moment em sento mes aviat dèbil per tot el que he fet, m'explica que en res tinc la baixada cap a Ossera, tot i que es molt pedregosa, sempre es millor que empènyer bici amunt.
Un cop a Ossera, fa fred, i només em cal baixar per arribar a Fórnols on hi ha un càmping, tot i que l'objectiu inicial era arribar a Gósol, cal adaptar-se a les circumstàncies.
Després d'estar en ruta una mica mes de 12 hores, per pedalar 46 quilòmetres amb 1.824 metres de desnivell positiu, estic a Fórnols, on es preveu que la nit arribi als dos graus, els demano una manta, el sac de dormir que duc es per a fins a 5 graus, sort que me'n deixen una, perquè fa una nit molt freda.


Tots els escrits de l'aventura de la Volta a Catalunya en btt:
Presentació / Material / Dia 01 Sant Feliu de Guíxols - Castelldefels / Dia 02 Castelldefels - Coma-Ruga / Dia 03 Coma-Ruga - Deltebre / Dia 04 Deltebre - Mora la Nova / Dia 05 Mora la Nova - Riba-roja d'Ebre / Dia 06 Riba-roja d'Ebre - Arbeca / Dia 07 Arbeca - Talarn / Dia 08 Talarn - Organyà / Dia 09 Organyà - Fórnols / Dia 10 Fórnols - La Pobla de Lillet / Dia 11 La Pobla de Lillet - Les Preses / Dia 12 Les Preses - Sant Feliu de Guíxols / Tracks i fotos / El que he après

Comentaris