Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

05/09/17 Volta a Catalunya en btt. Dia 4 Deltebre - Mora la Nova

El dia comença amb la dolça rutina de recollir-ho tot, mirar la pressió dels neumàtics, crema solar i pedalar. Es el quart dia de l'aventura, sento el cos un buit.
Agafo la via verda Terra Alta, una delícia per pedalar, fa molta calor, passo per un munt de túnels, la majoria il·luminats que em refresquen, trobo Fontcalda, me n'han parlat molt bé, fa mandra, cal baixar una forta pendent d'uns 1.000 metres que després tocarà remuntar empenyent la bici, però ja que estic aquí, he d'anar-hi, sinó em penediria sempre mes. El seu nom està vinculat a la presència d'una font d'aigua medicinal que brolla a 28 graus de temperatura. Es un indret espectacular, amb una zona amb no gaire profunditat on banyar-me i nedar un xic, es tot un privilegi estar en aquest indret.
Segueixo fent camí, poc abans de Gandesa, es trenca la cadena, trava la roda i fa pols el desviador, ocasionant un caiguda sense mes conseqüència que una rascada. Es d'hora, per internet localitzo un mecànic de bicicletes a Gandesa, el truco, no respon, camino ràpid, puc arribar abans no tanqui a les 19:30.
Arribo! Es tancat per vacances, aprofitant que es festa major, merda! M'indiquen un altre taller, que fa motos i també alguna bici, també es tancat per vacances, merda, merda! es fa fosc, busco allotjament, només hi ha un hotel, miro la seva pàgina web, fa pinta car, que hi farem no tinc alternativa, cap allà doncs, l'hotel es ple, merda, merda, merda! Son les 20:30 estic a Gandesa, amb la bici espatllada, sense allotjament i amb mes ganes de cridar i plorar que cap altre cosa, centro el cap, cal buscar solucions, les lamentacions per mes tard.
Decideixo anar a Mora la Nova, hi ha mecànic, truco a l'hostal, em confirma allotjament, l´últim autobús ja ha marxat, busco taxi, en truco dos de Gandesa i tres de Mora la Nova, l'únic que té porta-bicis està a Barcelona i arribarà a les 22:30, que hi farem paciència i a sopar amb calma.
Finalment a les 23 hores estic a Mora la Nova, l'hostal i la botiga de bicis estan de costat, ha de ser un bon presagi.
He pedalat 94 km, estic emocionalment esgotat.



Tots els escrits de l'aventura de la Volta a Catalunya en btt:
Presentació / Material / Dia 01 Sant Feliu de Guíxols - Castelldefels / Dia 02 Castelldefels - Coma-Ruga / Dia 03 Coma-Ruga - Deltebre / Dia 04 Deltebre - Mora la Nova / Dia 05 Mora la Nova - Riba-roja d'Ebre / Dia 06 Riba-roja d'Ebre - Arbeca / Dia 07 Arbeca - Talarn / Dia 08 Talarn - Organyà / Dia 09 Organyà - Fórnols / Dia 10 Fórnols - La Pobla de Lillet / Dia 11 La Pobla de Lillet - Les Preses / Dia 12 Les Preses - Sant Feliu de Guíxols / Tracks i fotos / El que he après

Comentaris