Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

08/11/19 Decàleg per publicar un llibre: Correcció

La correcció és un procés complicat. No per la persona que la fa, doncs és una professional, si per qui el rep, en aquest cas, jo. Que et corregeixin faltes, està bé, que posin o treguin comes i punts, no passa res. Ara, quan toquen paraules i un hi veu un canvi de significat en el global de la frase, la cosa canvia. Per sort res que amb comunicació per les dues bandes no es pugui solucionar.
Una vegada el text té la correcció ortogràfica i d'estil feta, em permet una cosa, que fins ara no havia pogut fer i que per a mi és vital. Lectura en bucle. Com que no hi busco cap falta, ni cap expressió mal escrita, ni cap matís a fer, puc centrar-me en l'essència del llibre. El llegeixo i rellegeixo de manera constant, durant dues setmanes. I si, però no, al llibre li falta una coseta, és com un cuinat, quan li falta un punt de sal.
Vaig contra-rellotge, però cal dedicar-hi el temps necessari per a que estigui del tot bé. Les presses mai son bones, no seguiré endavant, fins que trobi l'ingredient que li falta.
Durant un cap de setmana, en que el llegeixo quatre vegades, trobo el que li manca. Les paraules flueixen de la punta dels dits, fins a la pantalla de l'ordinador, acabo d'escriure el capítol vint-i-tres, ara si! La versió 10 del llibre, és la bona!


Presentació Decàleg / Idea / Escriure / Publicar / Finançament / Correcció / Maquetació / Portada / Dipòsit legal i ISBN / Impremta / Distribució

Comentaris