Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

05/11/19 Decàleg per publicar un llibre: Escriure

M'agrada anar per parts, tot i tenir molt present el sentit global del llibre. Vaig escriure capítol a capítol de forma independent.
L'estructura dels capítols és: poso en context el tipus de repte que es tracta, l'ubico geogràficament i en el temps, per a explicar el que he aprés, tancant amb una conclusió. En els capítols de presentació, anteriors als dels reptes, és un ordre cronològic i en els posteriors, que funcionen a mode de guia, és un ordre més personal.
Escriure la primera versió del llibre, em va dur nou mesos de feina. Dic primera versió, perquè la que s'ha publicat és la desena.
Una vegada escrita la primera versió, primera prova de foc. El vaig enviar a un bon amic, que sabia que em diria la veritat. Més que la qualitat de l'escrit, m'importava molt la qüestió, de que fos un llenguatge pla i entenedor, sense subterfugis, ni mitges tintes. I que mantingués l'essència d'Ultraquim, ser jo mateix, sense més.
Amb la seva opinió, que em va ajudar molt, vaig introduir canvis. Vaig, com diu el meu veí, que és escriptor professional, fer el més difícil de l'ofici d'escriure, esborrar.
De la versió u a la nou, varen passar nou mesos més. Em vaig marcar una data per tenir-ho acabat, no per sentir pressió, sinó perquè sempre trobes alguna cosa a polir, però has de dir fins aquí. Divuit mesos per tenir apunt la versió, quasi definitiva.
Aquesta versió, maquetada amb el Microsoft Word, perquè tingués aspecte de llibre, la vaig imprimir (imatge que acompanya aquest escrit). Va ser veure-ho  imprès  i el cor se'm va disparar, tot i que estava lluny del que volia, ja estava un pas, de gegant, més aprop.


Presentació Decàleg / Idea / Escriure / Publicar / Finançament / Correcció / Maquetació / Portada / Dipòsit legal i ISBN / Impremta / Distribució

Comentaris