Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

07/11/19 Decàleg per publicar un llibre: Finançament

Mínim necessitava 1.000 euros, per a cobrir les despeses de publicar el llibre, tenia dues opcions: fer-ho pagant de la meva butxaca i intentar recuperar l'inversió o fent un micro-mecenatge, tipus preventa en que si no assoleixes el mínim per a fer viable el projecte, no reps ni un cèntim.
La veritat, no tenia opció, ja em sobra molt de mes al final del sou, com per tenir despeses extres.
Vaig contactar amb la pàgina de mecenatge Verkami, per a fer-ho amb ells. Cal enviar una explicació del projecte, pressupost, tenint en compte que ells és cobren un percentatge per la gestió i un pla d'acció.
Per aconseguir els diners tens 40 dies. Cal omplir la pàgina que ells et proporcionen de contingut, imatges, vídeo i recompenses pel qui t'ajudi en el projecte.  Pàgina de Verkami. Vaig crear un pla de comunicació, aprofitant els meus mitjans: bloc, facebook, twitter i instagram. Fent piulades a les xarxes socials a diari, durant els quaranta dies. En el primer moment en que es va iniciar el projecte de micro-mecenatge, per aconseguir el màxim de difusió possible, vaig enviar un missatge als amics, via whatsapp.
Com que m'agraden els reptes, vaig decidir que faria difusió mitjançant vídeos. El primer en que ho explicava tot, em va costar molt de fer, i era el més llarg. la resta, per a poder difondre'ls per les xarxes, eren d'una duració inferior al minut.
A nivell estadístic la pàgina de Verkami, durant els 40 dies, la varem visualitzar 2.436 vegades. Segons indiquen entre 1% i un 5% de les visites fan aportació a la campanya, en el meu cas el percentatge va ser del 3%, la mitja de la mitjana.
Vaig aconseguir el primer objectiu que eren els 1.000 euros i superar el segon que era de 1.500. Que em permetia poder fer un llibre de major qualitat. Vaig revertir tots els ingressos en el llibre. Vaig filar molt prim en el pressupost, i em van quedar 9,62€ a favor meu. Menys de 10 euros, per dos anys de feina,  l'important no era guanyar diners,  pretenia fer realitat l'i·lusió de publicar un llibre.
Tenia clar, des de minut cero, que sinó aconseguia els diners, enviaria el llibre de manera gratuïta, maquetat per mi amb el Microsoft Word, a tots els que havien recolzat el projecte, que menys.
Una vegada ingressen els diners, cal anar a pels següents passos.


Presentació Decàleg / Idea / Escriure / Publicar / Finançament / Correcció / Maquetació / Portada / Dipòsit legal i ISBN / Impremta / Distribució

Comentaris