Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

06/11/19 Decàleg per publicar un llibre: Publicar

Amb el manuscrit del llibre, vaig trucar diferents portes d'editorials. La resposta, quan hi va haver resposta, va ser negativa. M'ho esperava, però ho havia d'intentar.
Calia anar cap a l'autopublicació, opció més lògica, no volia que l'escrit quedes en un calaix.
Varen ser setmanes de navegar i navegar per internet, prop de tres mesos, cercant opinions, possibilitats, pressupostos i sobretot entenen tots els passos necessaris.
Tenia clar que el volia en format paper i electrònic. Fer un ebook és relativament senzill i barat, en format físic, la cosa es complica.
Per a publicar un llibre, hi ha diferents aspectes a tenir en compte:
- Correcció ortogràfica i d'estil
- Creació de la portada i contraportada
- Maquetació de les pàgines
- Tràmits burocràtics: dipòsit legal i codi ISBN
- Impressió
- Distribució
Vaig trobar  editorials que t'ho fan tot, amb l'inconvenient que et limiten els drets d'autor, durant un període de temps, normalment uns dos anys. En que et fan un servei de distribució, sota demanda, en moltes llibreries del país. Que a efectes pràctics, vol dir si el demanen li porten a la llibreria, sinó no.
Vaig escollir contractar els serveis editorials de manera independent i supervisar fins l'ultim detall del llibre. Fent de la publicació un nou aprenentatge.
El cost, variava de fer-ho d'una manera o altre, podia aprofitar el que m'estalviava en millorar el llibre. En el cas de gestionar-ho tot jo, calia dedicar-hi més temps.
Una vegada amb el pressupost, després de valorar-ne uns quants, cal buscar el finançament.


Presentació Decàleg / Idea / Escriure / Publicar / Finançament / Correcció / Maquetació / Portada / Dipòsit legal i ISBN / Impremta / Distribució

Comentaris