Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

04/11/19 Decàleg per publicar un llibre: Idea

Tenir una idea per a escriure un llibre, és relativament senzill. Passar d'un pensament a un text escrit, ja es qüestió de moltes hores de treball.
El primer que cal fer, és desenvolupar la idea. En el meu cas, volia escriure tot el que havia aprés fent reptes de llarga distància.
Vaig apuntar els conceptes dels aprenentatges adquirits. Una vegada escrits, vaig associar-los a un o varis reptes, que m'haguessin aportat aquest coneixement. Els vaig ordenar, per tipus d'esport, córrer/caminar, nedar, pedalar, triatló i caiac. Guardant el que havia aprés en global, pels capítols posteriors. I la presentació de qui soc i el que faig, per l'inici del llibre.
A partir d'aquest esquema (imatge que acompanya aquest escrit), que s'explica en poques línies i que vaig tardar setmanes a desenvolupar, cal anar al següent pas.
Una vegada sé el que vull explicar, cal començar a desenvolupar el contingut, apuntant els conceptes bàsics, que vull evolucionar en cada capítol. Buscant un ordre, que permeti anar en intensitat creixent, en coneixements i distància, conforme avança la lectura.
Fets aquests passos, puc començar a  escriure.


Presentació Decàleg / Idea / Escriure / Publicar / Finançament / Correcció / Maquetació / Portada / Dipòsit legal i ISBN / Impremta / Distribució

Comentaris