Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

28/12/14 IV Travessia dels Nassos

Temperatura ambient, 6 graus, amb vent de tramuntana. La mar, després de la pluja de la matinada, no arriba als 15 graus. La part exterior de la badia està molt moguda. 
En aquesta quarta edició de la Travessia dels nassos, nedo amb en Sergi. Decidim adaptar el recorregut a las circumstàncies, per tenir més marge de seguretat. 
Com  costa entrar, segueixo al Sergi, que entra decidit i de cop, Que freda! 
A la que som a la punta, veiem que podem fer la volta a la Punta d'en Pau, iniciant la volta per mar obert i acabant en el pas entre roques. En aquest moment, no em puc ni imaginar, el que ens espera! 
A la que estem a mar obert, ens hem d'obrir molt, per les onades que venen i pel seu rebot a la punta, que fa que sigui un tram de mar desfet i de mal nedar. Disfrutem com nens petits, que divertit! 
Tècnicament és complicat, cal nedar en el lloc correcte, a un ritme prou fort per marcar i mantenir un rumb, no el que la mar et vol fer seguir i amb un punt de gas de reserva, per evitar la succió de la ressaca de les onades. La tècnica per situacions com aquesta, s'adquireix nedant molt i en variades circumstàncies en el mar i treballant la potència a piscina. 
De l'esforç que hem de fer, fins i tot la fred, sembla que haguí desaparegut. 
El pas entre les roques resulta més mogut del que ens semblava. Per sort coneixem molt bé el lloc, sabem per on passar. És un estira i arronsa. En el moment del tram més estret i de poca fondària, les roques fan d'embut, donant més força a l'aigua que hi passa. És un anar endavant i enrere constant, físicament esgotador, segons intensos, dels que es marquen a foc en la memòria, instants de diversió compartida . 
Acabem nedant 1.400 metres, en poc més de 28 minuts, tot i que ens trobem molt bé dins l'aigua, la tramuntana que ens espera al sortir, fa que siguem prudents. 
Al sortir a pell de la mar, el refredament del cos, és molt i molt ràpid.
Track Garmin Connect

Cròniques anteriors edicions: 2011  2012  2013

Comentaris