Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

25/12/14 III Copa Nadal Ganxona

Tercera edició, d'una de les nedades més esperades de l'any.
Més esperada, per diferents motius. El més important, des de Prades, Tarragona, ve l'amic Maxi, amb qui, juntament amb en Sergi, hem compartit les altres dues edicions. A la d'enguany s'hi ha apuntat en Josep Maria i Manolito. Que sigui el dia de Nadal ho fa especial, fa escassos dies que acaba d'arribar l'hivern i encetem la temporada d'aigües fresques.
El dia amb solet, que ajuda molt. La mar a 15,6 graus, encalmada.
L'entrada la faig de cop, imitant al Sergi, ostres que malament, ho hauria d'haver fet més gradualment, com faig sempre. La platja de Sant Pol, és poc fonda i costa deixar de fer peu, així que després de nedar uns segons, em poso dret per seguir caminant, entrant més mica en mica.
Som cinc, tinc els braços cansats pel que he estat nedant fa just un parell de dies, em quedo l'últim. De seguida em surten al pas, meduses petites, són pelagies, la més maca i alhora dolorosa si t'acaricia. Amb el mar tranquil són, relativament, de bon esquivar, seguim tots, nedant a pell.
Per la bona mar, fem la volta a la punta d'en Pau, un tram preciós, de poca fondària, que en dies de sol, com el d'avui, ens mostra tots els seus encants. Hi ha un munt de petites estrelles de mar, aferrades a les roques que envolten la punta.
El bo que té que hi hagi meduses, és que et deixa de preocupar la fred i estas pendent de mirar, identificar i esquivar.
Entre 100 i 200 metres de la sorra de la platja, hi ha un canvi de temperatura de més d'un grau, per les aigües que hi desemboquen, a pell, la sensació es nota molt.  Hem nedat uns 1.250 metres, en uns 31 minuts.
Després de gaudir braçada a braçada. El millor final, compartint taula, al voltant d'un cafè amb llet ben calent.
Track Garmin Connect 
 
Escrits de totes les edicions de la Copa Nadal Ganxona

Comentaris