Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

21/12/14 Buscant, trobant i gaudint del Rec de Ses Gralles

Matí de sorpreses, a casa, a la Costa Brava.
L'Andreu, té la gran idea de voler fer una ruta curta, amb diversos punts d'interès, a Begur, ideal per un diumenge al matí, per no fer masses quilòmetres.
La sortida des de la platja de Fornells, que ens rep amb una magnifica  sortida de sol, fent que llevar-nos d'hora ja hagi valgut la pena.
De seguida ens enfilem per anar a buscar el nostre objectiu principal,  trobar el Rec de Ses Graies o Rec de ses Gralles, segons ens explica l'amic Capità Haddock, en el seu wikiloc: Just per sobre dels imponents penya-segats de la Platja Fonda, a uns 125 metres d’altura, es localitza un sistema d’esquerdes profundes, obertes als marbres dolomititzats del Paleozoic. Es tracta de grans fractures disposades paral·leles a la costa, generades per la descompressió que el vessant rocallós ha experimentat a mesura que els penya-segats han anat retrocedint per l’erosió marina.
Primer els trobem per dalt, realment impressionants, resseguim l'esquerda una estona fins que en trobem l'entrada més amable, tot que, per seguretat, preferim no entrar-hi, no tenim clara la sortida i no cal que ens la juguem. Cal anar molt en compte en els trams propers a l'esquerda.
Seguim el track que hem tret de wikiloc. No para de dur-nos sorpreses, amb vistes, a cada cop més espectaculars, des de les antigues instal·lacions del far de Begur i des del Puig de sa Guàrdia. Gaudim d'un túmul, monument funerari, que normalment ens passaria inadvertit, però gràcies a les indicacions del track, podem fruir-ne.
A estones correm un xic, no ho podem evitar. Enllacem corriols amb algun tram del gr92.
Ha estat un entrenament de qualitat, per gaudir del magnific entorn de Begur, per les sorpreses de la ruta i pel tram un xic tècnic del principi.

Comentaris