Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

05/10/14 Pirinexus en btt i alforges. Etapa 2 de 2

Inicio la ruta amb bones expectatives. No plou, tot està moll, per la pluja que ha caigut de nit, al cel hi puc veure com es va aclarint.
Queden uns 10 quilòmetres per coronar el Coll d'Ares, 1.513 metres. Els núvols grisos, van deixant pas al sol. Un cop dalt, el premi, vistes espectaculars i una baixada ràpida, per trams de carretera humits i ombrívols.
Vaig resseguint el riu Tec. Els indicadors de la ruta Pirinexus, són de bon trobar. Al arribar a Ceret, em salto un cartell i aprofito la circumstància, per fer turisme per la població.
El tram que va per la via verda francesa, està majoritàriament pavimentat, se'm fa estrany rodar entre camps, sense escoltar el cruixir de la sorra al meu passar.
A Le Tech, paro a esmorzar, ve un gos juganer, em porta una pedra perquè li tiri i anar-la buscar. Entre queixalada i queixalada, no parem de jugar.
La sortida de França, té dues variants, passar per la N-II, que no em ve gens de gust o fer un tram una mica tècnic. La meva opció és fer el tram amb més dificultat, és per fer-lo en btt, però sense les inèrcies que donen les alforges. Es fa llarg i alhora molt distret. Des de l'alçada puc observar, com de negre està el cel i que al fons, cap on em dirigeixo, el Montgrí, es veu un cel clar i blau.
Parada per dinar a Capmany, duc 102 km a les cames. No em trobo excessivament esgotat, només una mica carregat en el bessó esquerre.
Quan duc uns 120 i poc km, les quatre gotes que m'han acompanyat durant la darrere hora es transformen en xàfec. Mentre em poso l'impermeable, es trenca la cremallera i queda obert. Solució, el tanco amb cinta americana i la part de baix dintre els pantalons d'aigua.
A Sant Pere Pescador, toca posar-me el frontal, encara queden uns 50 km. No plou, el terreny està moll i a estones amb fang. El pedalar és plàcid, tranquil, els camins agrícoles son amples i plans, gens perdedors. Entre la foscor, puc observar les poblacions il·luminades dels voltants.
A Poc del final a Sant Feliu de Boada, em confon per un cartell despenjat, faig uns parell de quilometres de més.
L'últim tram fins a Palafrugell, és el més ple de bassals i fang. Patina una mica, fent molt divertida el final d'aquesta aventura.
Acabo a les 23:30, després de pedalar 185 km, en onze hores i mitja damunt la bici, catorze hores i mitja en ruta. L'endemà, dilluns, toca treballar. Estic baldat, content per la deliciosa aventura que acabo de viure i sobretot il·lusionat, per futures aventures amb alforges, que han anat agafant forma, en aquests dos dies a ritme de pedal.
Track Garmin Connect

Entrades relacionades:
Aventura pel 04-05/10/14 Pirinexus en dues etapes, btt i alforges
04/10/14 Pirinexus en btt i alforges. Etapa 1 de 2
09/10/14 Pirinxus. L'aventura en 17 imatges  

Comentaris