Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

04/10/14 Pirinexus en btt i alforges. Etapa 1 de 2

L'aventura comença de nit. A les cinc de la matinada, ja estic damunt la bici i pedalant  la Pirinexus.
De Palafrugell a Palamós, hi ha via verda, a partir d'aquí fins a Sant Feliu de Guíxols, és per carretera, és el tram que més mandra em fa. La realitat és que  hi ha poc transit i resulta molt còmode circular-hi.
Un cop a Sant Feliu de Guíxols agafo les vies verdes, que conec sobradament. A Llagostera, puc apagar el frontal. Gaudeixo deixant-me endur per l'entorn de les Vies Verdes.
Paro a dinar a Les Preses, per agafar forces per pujar el Coll de Santigosa de 1.064 metres. Les primeres rampes, es fan eternes, el pes de les alforges i la xafogor, no ajuden gaire. Quan estic a uns 15 minuts del coll, comença a ploure, amb intensitat. Toca tapar alforges, equipació d'aigua i a seguir pedalant. Un cop estic al punt de més alçada, s'acaba el xàfec.
En el tram de baixada fins a Sant Joan de les Abadesses, agafo un xic de fred a les mans, tinc els guants xops. Solució, parada per fer un cafè amb llet ben calent. Al meu davant, un cel que amenaça de tornar a descarregar i al meu darrere, el tram de Pirinexus que conec, el coincident amb les Vies Verdes, a partir d'aquí tot el recorregut és nou i per descobrir.
Nou i amb encant, algun corriol estret i algun altre de costerut, però son molt pocs quilòmetres, també pedalo entre camps. A partir de Molló, és per carretera. Amb cartells que indiquen, a cada poc, quan falta pel coll d'Ares.
La pujada és constant, amb rampes que no superen el 4% i es poden pedalar a bon ritme. Les vistes són espectaculars, el millor de que sigui pujada, és poder contemplar-lo tranquil·lament. Trobo el trencant cap a Espinavell, on faré nit, em desvio de la ruta uns 2 km. Arribo amb l'última llum del dia.
Després d'estar quinze hores en ruta, onze hores i mitja de les quals, damunt la btt, pedalant 166 km, amb els constants canvis de pressió atmosfèrica. Fan que acabi un xic marejat, res que una bona dutxa no arregli.
Entro a l'habitació, la calefacció està en marxa, genial, s'assecarà el que encara tinc moll. Tinc el millor menjar recuperador de carbohidrats, que hi pugui haver, a les alforges hi he dut macarrons fets, amb mimo i carinyo, per la meva mare.
Consulto previsions, generals per televisió i concretes per on he de passar, per internet. Hi ha un 70% de probabilitats de que durant la segona etapa estigui ploguen durant la majoria del recorregut. No és la millor climatologia, però segur que serà divertit i tota una aventura. 
Track Garmin Connect

Entrades relacionades:

Comentaris