Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

12/04/14 Mitja marató a piscina. 21.100 m. nedant. Crònica

Mentre preparàvem les coses, tots els dubtes del món donaven voltes en el meu cap. Aquest repte el faig conjuntament amb en Sergi Manero, cadascú al seu ritme i amb estratègia pròpia. No compartim carril, excepte la primera hora i mitja, en que hi ha alta ocupació a la piscina i durant una estona som quatre.
Els primers 4.000 són els més còmodes de fer. Als 7.000, primer terç, ja comença a fer-me mal l'espatlla dreta, als 10.000 ja tinc dolor a l'esquerra, d'aquesta manera ja està anivellada la cosa. Vaig fent la meva estratègia, parar a beure cada 1.000, sortir a menjar i demés cada 2.000 +/-.
Al cap de poc tenim la primera sorpresa, els amics xiulets han passat a animar-nos, moltes gràcies Sònia, Anna, Àngel i Oriol, els vostres ànims ens han ajudat a seguir donant el millor de nosaltres.
Als 14.000, segon terç, tinc l'estranya sensació de seguretat que ho aconsegueixo, que queda nedar molt, però que ho tinc a la butxaca. A més a la que duc sis hores nedant, he superat en 600 m. el meu registre del 2012 i en 400 m. el del 2013. Segueixo nedant, el dolor de braços, es transforma en rutinari, al notar-ho a cada braçada, li acabo per no dedicar massa atenció.
En aquest punt, toca canvi d'estratègia, beure cada 750 metres i al cap de poc cada 500, la pauta de menjar i sortir de la piscina, la mantenc als 2.000 m.
A la que arribo a les 8 hores, vaig 400 metres per sobre el registre del 2013, en aquest punt contava anar per sota. En Sergi, està fent els últims metres, en 8:14' ha aconseguit fer els 21.100 metres, està molt fort. Mentrestant tenim la segona sorpresa de la jornada, els ànims de la Maria José i la Luisa, que donen aire de festa a la recta final.
Segueixo nedant, encara amb més ganes, la meva millor previsió era 9:15', sinó baixo la guàrdia estaré sota les 9 hores. Dono el que em queda. Últims 50 metres. Primers 25, no nedo, sento que volo dins l'aigua, com si no aquesta no oposes resistència, el cor em batega a mil, encaro els últims 25. Si! Els faré a papallona, amb poca traça, però a papallona. primera batuda de cames i rampa, quin mal! reflexiono que no vindrà d'aquí, doncs tot em fa bastant mal, així que a continuar.
Acabo fent els 21.100 metres en 8:54'22", tot crol, exceptuant els últims 25 i sense fer servir el pull bouy, les cames han respost millor del que m'esperava.
Els que havia de ser una mitja marató nedant en solitari, ha esdevingut una marató aquàtica a mitges. Ajuda molt tenir la complicitat d'un bon amic, en Sergi, sense ell no hagués estat igual, almenys no tant divertit.

Crònica Sergi Manero
Dades Garmin Connect

Entrada relacionada:
Repte pel 12/04/14 Mitja marató a piscina. 21.100 m. nedant

Comentaris