Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

29/12/13 III Travessia dels Nassos

Des del 2011, el Club Aquàtic Xaloc, celebrem una travessia a la Platja de Sant Pol, per acomiadar l'any. De caire social, en família, no és una nedada competitiva, ni de grans pretensions, és una trobada d'amics, que volem gaudir junts, fent una cosa que ens agrada molt a tots, nedar a la mar.
Amb l'aigua al voltant dels 14ºC, al mes de desembre, cal tenir nassos per entrar-hi, Ja sigui amb neoprè o sense, com hem fet en Sergi i el que escriu. La mar és igual de freda per tots, si bé és cert que al nedar a pell, el refredament del cos és molt més ràpid, doncs no hi ha res que retingui calor, l'aigua en contacte directe amb el cos, et deixa sentir tota la seva temperatura.
El sol ha jugat a amagar-se, abans d'entrar a l'aigua estava ben alçat i majestuós, quan hem començat a nedar, s'ha quedat rere els núvols i n'anava sortint a estones.
L'entrada em costa molt i molt poc, les ganes de nedar podem més que la fredor. En res m'hi trobo cómode. Enfilem direcció sud, per anar fins a un dels llocs amb més màgia del litoral de Sant Feliu de Guíxols, a Cala Ametller. Tot hi haver-hi un xic de mar moguda, ens deixa entreveure part dels seus encants submergits. 
El punt de gir, ha estat els illots dels Sacains, on l'imatge era de contrastos. Entre els que estaven fent la via ferrata que veien el mar a vista d'ocell i nosaltres que la gaudíem a vista de peix. 
Fins aquest moment, al anar fent parades, duem uns 45 minuts dins l'aigua. Ostres, per l'aclimatació que duc, tinc el marge tope, que crec que puc estar dins l'aigua, amb mínimes garanties, un màxim 1h25'. La meva intenció inicial era fer aproximadament 1h10', entre riures, comentaris i fotos, el temps ha passat més ràpid del que comptava.
La tornada la faig pràcticament d'una tirada, resseguint la costa, per tenir un petit plus de seguretat, tot i que d'aquesta manera  allargo un xic el recorregut. Al arribar a pocs metres de la platja, em paro a parlar uns minuts, amb el patró d'una menorquina, que també neda i em coincidit en diferents travessies. Sóc un cas, no callo ni dins l'aigua. 
Segueixo nedant fins a retornar al punt de sortida, fent 3.270 metres, tot nedant a pell 1h 17' 33". Amb la sensació a la pell, d'haver-ho passat bé, molt bé!
Imatges gràcies a la Mónica Campaña, al Jorge Pérez i el suport logístic a terra de Jordi Gonzalez.

Cròniques Travessia dels Nassos 2011 i 2012

Comentaris