Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

25/12/13 II Copa Nadal Ganxona

Segona edició de la nostra particular Copa Nadal, a Sant Feliu de Guíxols. Hi havia dos possibles escenaris, la badia principal, resguardada del vent de garbí i la platja de Sant Pol, on es deixava sentir el temporal marítim. No hi ha marge pel  dubte, cap a Sant Pol a gaudir de la mar moguda.
Som quatre els participants. Quatre apassionants de les aigües obertes, amb molts metres a les espatlles, amb ganes de nedar en condicions un xic fora de l'habitual, amb el toc d'inconsciència necessari, per gaudir la mar amb maror, amb l'aigua per sota dels 14ºC i un vent que t'entra fins els ossos. Els repetidors de la primera edició, en Sergi, en Maxi i el que escriu, nedarem a pell. L'Andreu ha decidit que durà el neoprè.
L'entrada és lenta, no per manca de determinació o decisió, la platja és poc profunda i cal caminar una mica. Entrem un xic en diagonal, fins a posar-nos en paral·lel entre les ones i la línia de costa. Un cop nedant, em sento com quan de nen, jugava amb les onades en un dia d'estiu. L'aclimatació que duc, fa que no la fred no em molesti en excés.
Realment impressiona veure les onades amb tota la seva alçada, com s'acosten i sentir com gronxen el nostre cos. Estem en una muntanya russa, anem amunt i avall de les onades, que no paren. Al cap de poc més de 500 metres, en Maxi i en Sergi, inicien el camí de tornada, són uns veritables campions, els dos han estat amb problemes gastrointestinals fins no fa masses hores. Amb l'Andreu, seguim una mica més, fins a l'extrem sud de la platja, a una distància prudencial de les roques.
A la sortida, als quatre ens passa el mateix. Costa deixar la mar, no per dificultat tècniques ni cap altre tipus, costa deixar de jugar amb les onades que tant ens agraden.
Aquesta travessia i les imatges, no haguessin estat possible, sense la col·laboració i complicitat de la Júlia, la Laura i la Sandra, moltes gràcies.

Escrits de totes les edicions de la Copa Nadal Ganxona

Comentaris