Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

30/03/13 100X100 - 100 series de 100 metres nedant

Feia dies que em voltava pel cap, nedar 100 series de 100 metres a la piscina, tal i com havíem fet amb el Club Aquàtic Xaloc el 2011 i el 2012.
Ho faig en solitari, porto el Garmin Forerunner 910, per gravar la sessió i ajudar-me a no perdre el compte. Per no parar boig amb el temps de cada serie, descanso uns 10 segons entre 100 i 100 metres, el Garmin és genial per comptar metres nedant, però un cop estàs parat, segons quin moviment fas amb el braç, pot marcar metres de més, per això després de cada serie el paro i el torno a engegar al començament de la següent.
Tinc les cames cansades dels 200 km de bicicleta, que he fet encara no fa ni 24 hores, per això faré servir material auxiliar, pullboy o aletes.
Començo a nedar amb una actitud que no m'agrada, penso que potser no aconseguiré, que són molts metres, que no aguantaré, tot de pensaments negatius, fins que aconsegueixo concentrar-me en la tècnica, aprofitaré per nedar el màxim de bé i prendre consciència dels meus punts dèbils un cop comenci a estar cansat.
L'idea és fer pausa als 5.000 i als 7.500. Els primers 1.500 són els mentalment durs. Quan duc 2.900 m., sento un soroll estrepitós,  està caient una calamarsada del quinze, paro a fer el badoc, com que faig una pausa, em salto la dels 5.000. Segueixo fins els 7.000, ha estat el tram més còmode de nedar,  com que se m'ha acabat la beguda, decideixo que ha arribat el moment de parar per anar a menjar una mica i agafar més isotònic.
En res ja hi torno a ser, dels 8 als 9 mil, se'm fan llargs, llargs, no queda res, però costa sumar braçades, un cop queden els últims mil penso que ja ho tinc, calma i anar fent, que el cansament és deixa sentir en forma de dolor als braços.
Última serie, vull fer els últims 25 metres a papallona, penso en fer els primers 75 amb calma, però que difícil és anar a poc a poc, quan el cor no para d'accelerar-se més i més a cada braçada, últims 25, a papallona la piscina es fa llarga, avui m'ha semblat fins i tot que s'encongia.
He nedat sense material uns 2.000 m. He dut el pullboy durant uns 5.000 m. i aletes uns 3.000 m., el pullboy es suposa que m'hauria de fer anar més lent i les aletes més ràpid, però mirant els temps, m'adono que he nedat pràcticament al mateix ritme, amb una cosa que altre, que sense res.

Comentaris