Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

04/03/13 Nedant a pell. El primer pas

Cada dia hi ha més gent que fa el pas a provar-ho, per gaudir del mar amb tots els sentits, tinc l'impressió que la majoria de persones segueixen una serie de pasos fins arribar-hi, almenys en el meu cas va ser així. Primer nedar en piscina, un cop és té una base, cap al mar en èpoques càlides, després cal donar un pas gegantí per començar a nedar a l'hivern, primer amb el neoprè, per després ser valent i completar el cercle, nedant a pell.
Nedar a l'hivern costa, fer-ho amb neoprè, dóna un sensació de seguretat tèrmica, que ho fa una mica més senzill, però els primers minuts a l'aigua són molt durs. Molta gent és pensa que fer-ho a pell, encara és més dur, no és així. L'entrada al mar, costa una mica menys amb, fins que ens posem en posició horitzontal, els primers minuts, costen el mateix amb neoprè que sense, cal entrar relaxat i assumir la fredor com un element de la natació, un cop passats els, com a molt, 5 minuts, el cos està més còmode. Després cal tenir amb compte que sense el neoprè, el refredament és més ràpid, tot i que no parem de nedar.
Si fem parades en el mar, mentre estem parats tenim la sensació d'estar còmodes dins l'aigua freda, a la que tornem a arrancar ens adonem de la temperatura que el cos ha perdut.
Com totes les coses, cal fer-ho gradualment, anar augmentat el temps, segons les nostres condicions i les atmosfèriques,  no té res a veure nedar amb sol o en un dia núvol. Els neoprens són foscos, majoritàriament negres, per no reflectir la llum del sol i d'aquesta manera acumular calor, al nedar sense, la llum del sol va directament a la nostra pell i és nota moltíssim. El sol no evita que el cos es vagi refredant, però fa el procés més lent.
Fer el primer pas, és el més difícil, amb ganes i determinació, ajudats per un dia de sol, pot ser una mica menys complicat, nedar a pell, és un camí sense retorn, perquè fer-ho és bussejar en el més profund d'un mateix.
A la foto i al track, hi ha la nedada que vam fer a pell a Mataró, aquest diumenge 03/03/13, en un dia radiant, van ser 1h02', en els dies que l'aigua està més freda de tot l'any, al voltant dels 12 graus, estant aturat uns 10', en diferents parades, parlant i rient. Sense sol, aquestes parades m'haguessin passat factura, havent de sortir abans de l'aigua, gràcies al solet, vaig sortir tranquil·lament.

Comentaris