Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

23/03/13 Nedant a pell. Barrera mental.

En el moment en que l'aigua de mar es troba més freda de tot l'any, a 12,6ºC, hem estat nedant 47 minuts, segueixo el meu camí de nedar a pell, però el sorprenent són els dos amics que m'han acompanyat, la Mercè i el Josep.
Ells han nedat amb neoprè, el sorprenent és que no havien nedat al mar des de la tardor, els primers minuts són iguals de durs amb neoprè o sense, entrar el cos en l'aigua freda, sempre fa impressió.
Les barreres mentals costen de trencar, però un cop ho fem, ens adonem del lluny que podem arribar, nedar a l'hivern i a principis de primavera, fins no fa massa, era com un tabú, de mica en mica, es va trencant aquest concepte, hivern rere hivern, va agafant més adeptes, només cal superar aquest mur de fum, que ens imposem nosaltres mateixos.
És cert, que acompanyat costa menys, l'efecte "ramat" ajuda, quan estaven amb mig cos a l'aigua ajustant el neoprè i notant com la fredor anava entrant per la cremallera de l'esquena, he entrat directe, sense pressa, però caminant amb pas decidit, fins que l'aigua m'arriba al pit i agafo la posició horitzontal, tinc la sort d'estar aclimatat i de conèixer les reaccions del meu cos.
Explicar alguna xorrada, riure, xerrar, fer fotos dins l'aigua, ajuden a distreure la ment, els dubtes i els temors s'allunyen, per concentrar-nos en gaudir nedant, en un dia de primavera, una mica gris, però càlid, a 16ºC a l'exterior, sense vent i amb la mar tota per nosaltres.
Com deia Lao Tse: El que domina als altres és fort, el que és domina a sí mateix és poderós. Avui hem estat poderosos, deu per això que m'agrada tant apropar-me al limit i anar més enllà, per sentir-me molt petit, abans i l'amo de mi mateix, després.
Nedar a pell o amb neoprè, no és ni millor ni pitjor, l'important és gaudir de la mar, a pell dóna més sensacions i amb neoprè més tranquil·litat,  en el meu cas, tot té el seu moment. Cadascú ha d'escollir el que el faci gaudir, a mi sentir la fredor i com la sal m'acaricia la pell, em fa sentir viu, molt viu.

Comentaris