Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

22/10/12 L'idioma del blog

En més d'una ocasió m'han preguntat el motiu d'escriure el blog en català i no en un altre idioma de més difusió, tipus castellà o anglès, per arribar a més gent.
El nom del blog n'indica el perquè; ultraquim, el prefix d'origen llatí ultra, vol dir més enllà, quim,  és l'abreviatura del meu nom, Joaquim. Ultraquim, més enllà de mi, és un espai per explicar el que m'inquieta, el que vaig fent, amb la pretensió de no ser una descripció tècnica del que faig, intento que transmeti l'emoció i la passió que em fa sentir tot plegat.  A més lliga amb el fet que faig proves de llarga distància, ultrafons.
Per aquest motiu, des que vaig començar a escriure aquest blog, és en català, la meva llengua materna, en la que penso, somio i estimo.
A la web de Triatletas en Red, en el que hi col·laboro  ho faig en castellà, perquè és l'idioma de la web i els articles, són de caràcter més tècnic i com que domino la llengua, no és un inconvenient, al contrari, és una oportunitat per enriquir vocabulari i obrir nous camins.
En anglès, la cosa està complicada, el tinc en mode supervivència i a estones ni això. M'agradaria saber moltes més llengües, doncs cadascuna és una part molt important del patrimoni de la humanitat.
Sense entrar en consideracions polítiques, que fan 4 xitxarel·los amb corbata, parlant dels interessos del poble, quan l'únic que els interessa són ells mateixos i de nosaltres, només els vots per seguir fent i desfent; crec que és important sentir-se orgullós de la terra que ens ha vist néixer i de la que ens acull o ha acollit, sigui quina sigui, doncs la cultura del territori, forma part de la nostra identitat, respectant la dels altres, al igual que volem que respectin la nostra.
Sense entrar a voler ser un filòleg  escrigui en l'idioma que escrigui, intento fer-ho amb la màxima correcció possible, evitant les faltes tant com m'és possible. En català intento fer servir expressions de la meva terra, Girona, defugint sempre que puc de paraules foranes, no m'agrada gens fer servir paraules en anglès que tenen mot propi en català.
En definitiva, intento que el blog, sigui un reflex de la meva manera de pensar i de fer, ni millor, ni pitjor que qualsevol altre, però autènticament jo i jo penso en català.

Comentaris