Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

01/10/12 Guia d'ultrafons. 1.- Alimentació

Cal acostumar l'estómac a menjar i a inmediatament seguir, és important no fer  grans ingestes, a poder ser de productes que hem provat que ens senten bé i que ens aportin els nutrients necessaris per la cursa en si.
És una part que també entreno, surto a fer tirades llargues corrent o en bici, passo per casa, menjo un plat de de macarrons i a la que acabo l'últim mos, a tornar-hi.
En cursa, acostumo a fer ingestes lleugeres cada 30 minuts, mitja barreta o quatre fruits secs, dinant i/o sopant, a hores més o menys habituals, no molt abundant, un entrepà o una petita aminada de pasta.  Sempre acompanyades de liquid, tot i que acostumo a beure bastant, mínim cada 15 minuts. Bec moltes vegades, en petites quantitats, combinant l'aigua i les begudes isotòniques, a més sudoració, més proporció d'isotònic. Per mi, és molt important la pauta dels 30 minuts, sobretot les primeres hores, tot i no tenir gens de gana, per tenir energia pel tram final, on l'estomac està més girat i no entra res.
Si sé que és el que hi ha en concret als avituallaments de la propera prova, entreno amb els mateixos productes. 
Entrenant, en tirades llargues i reptes personals, acostumo a fer servir un assortit de barretes, per anar-me acostumant una mica a totes i anar provant, el mateix faig el dia de la cursa, en porto un assortit, de marques i gustos, així vaig variant, per no avorrir-les.
Amb els gels és diferent, doncs  poden girar l'estómac ràpidament, porto sempre el meus, tot i que no en prenc gaires, en duc de molt suaus, sense cafeïna, ni similars, per si tinc una mica de baixón, per si no m'entra el menjar i en porto algun dels que et desperten de cop, amb cafeïna, taurina i demés, per la nit, per quan arriba la son i casi dormo en moviment, aquest els dosifico amb molta cura, en funció com tinc l'estómac.
L'alimentació no és pot improvisar, no sé si em fa millorar el temps en una competició, el que és segur és que fer-ho correctament em permet acabar.

Comentaris