Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

03/10/12 Conèixer la mar

La mar, és un gran llibre, del que costa llegir-ne les pàgines, fins que un dia en silenci i amb la pell salada, m'adono que parlem el mateix llenguatge.
En la superfície, he après a veure-hi les corrents i les zones més encalmades. 
En el cel, a saber si entra vent o se'n va. 
En el dibuix de l'aigua, hi ha la previsió del temps que s'acosta. 
En el despuntar de les onades, permet resseguir el relleu que s'amaga sota l'aigua. 
En la cadència de les ones, puc trobar-hi el meu ritme i el rumb a seguir.
En les parets i roques que l'envolten, puc comprovar la mida de les onades. 
En els seus habitants m'indiquen la salud de l'aigua.
En la seva immensa força hi veig la meva petitesa.
He après que la línia recta, no és sempre el camí més ràpid.
Com s'aprèn tot plegat? amb molta paciència i ganes, parlant amb qui coneix realment el mar, pescadors, mariners, caiaquistes, nedadors, biòlegs, etc, passant-hi moltes hores navegant amb el caiac i nedant-hi, observant des de fora i des de dins, veient les causes i els efectes. La mar té tot el temps del món, per ensenyar els seus secrets i nosaltres de vegades massa pressa.
En el munt d'hores que hem passat junts, m'adono que qui mana sempre és la mar, mai els meus desitjos, ni la meva agenda, moltes vegades he agafat el caiac i no he pogut sortir de la bocana del port, d'altres dies he volgut fer una travessia, però no he pogut ni començar, això fa valorar encara més les oportunitats d'estar junts.
Em queda moltíssim per aprendre. No sóc, ni pretenc ser, cap expert, només intento saber més del medi que m'acull i tant em fa gaudir, perquè penso que és igualment d'important de saber sobre la mar al igual que tècnica de paleig i de natació, així com les normes i la realitat que regeix en el trànsit marítim, per poder disfrutar-ho al màxim.

Comentaris