Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

09/10/12 Guia d'ultrafons. 2.- Entrenament

No puc explicar plans d'entrenament, doncs feina tinc a fer i seguir els meus, el que si faig és entrenament creuat, és a dir, per molt que la cursa sigui de córrer, no deixo ni de nedar, ni de pedalar, nedo per treballar la part superior del tronc i molta bicicleta, per tenir fons i no castigar les articulacions.
Intento imitar al màxim, dintre les meves possibilitats, les condicions de la cursa. Si farà molta calor, cal entrenar amb el màxim de calor, amb seny, però amb calor, si la beguda ens quedarà calenta, no té sentit a mig entrenament prendre un refresc congelat.
El tipus de terreny és molt important, anar-nos adaptant, si és molt pedregós, toca entrenar en un entorn amb molta pedra, si és alta muntanya, toca buscar altitud, si serà planer, intento no fer gaire desnivell.
Si serà amb la motxilla carregada, surto a córrer amb motxilla, amb pes, però sense exagerar, no cal dur tot el que durem el dia de la cursa, només un mica de pes, per anar-nos acostumant.
Si farem una gran part de nit, cal fer sortides amb el frontal, doncs per molta llum que faci no és el mateix.
Si ho farem en equip, és essencial, compartir entrenaments junts, perquè surtin els dubtes, els comentaris i fer que els engranatges encaixin.
Per córrer una marató, mai s'entrena corrent tota la distància, la tirada llarga aconsellada, acostuma a ser dels voltants dels 30 km; per córrer una prova de 100 km, no faig gaires tirades llargues, però si unes quantes de mitges, no cal desgastar  el cos en excés,  acostumo a complementar el volum amb tirades llargues en bici.

Comentaris