Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/10/12 Guia d'ultrafons. 3.- Estratègia

Començar una cursa de llarga distància, sense una estratègia de ritme, porta directament a tenir dificultats, cal dur diferents estratègies ben definides.
Està molt bé, la de caminar a les pujades i trotar a les rectes i baixades, que molta gent fem, però de vegades hi ha rectes que mai s'acaben, sota un sol que crema, aquí és on ho faig a temps, depenent de les condicions, per exemple, pujades caminant, baixades corrent i rectes 15' trotant i 5' caminant, l'estratègia, no pot ser rígida, ha de ser flexible, a mesura que avancem quilòmetres, el cansament és fa present, el terreny canvia, és fa de nit, en podem tenir una per cada pas de punts de control/avituallament.
Igualment cal portar-ne més d'una de preparada, la A, per si tot va com ha d'anar, la B, per si no anem tan bé com ens pensàvem i la C, per si la cosa comença a fer llufa.
A més de portar-la definida, s'ha de seguir, és molt fàcil deixar-se endur per l'emoció de la competició i pel ritme dels altres corredors.
En l'estratègia també hi entren com a part molt important l'alimentació, l'hidratació, el material que farem servir.
Anar en equip, està molt, molt bé, però cal unificar criteris, el millor ser coneguts de córrer en d'altres ocasions, sinó a un se li fa etern, l'altre va ofegat i ningú gaudeix plenament
.

Comentaris