Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

Proposta pel 04 i 05/02/12 24 hores a muntanya

Vistes des de Mare de Déu del Mont
S'acosta un dels reptes que més m'agraden, serà la quarta vegada que hi participo. Són 24 hores a muntanya, tal i com el seu nom indica, dividit en 5 etapes, cadascú pot fer l'etapa o etapes que vulgui, com cada any, la intenció és fer-les totes i estar realment 24 hores a muntanya, caminant, sense dormir, de dissabte a les 14 hores fins diumenge a la mateixa hora.
L'itinerari canvia cada any, en aquesta ocasió és: Olot - Sant Jaume de Llierca - Besalú - Mare de Déu del Mont - Argelaguer - Castellfollit de la Roca - Olot. Dintre les 24 hores, hi ha més temps de fosc que de dia, per això sempre ho fan coincidir amb lluna plena. Muntanya i lluna plena, és una combinació màgica.
Estar caminant 24 hores, uns 100 km +/- per muntanya, amb desnivells i diferents tipus de terreny, ja és molt dur, si a més li afegim que el recorregut no està marcat, amb excepció d'algun punt conflictiu, tenim un guia obrin camí, al que no podem avançar i un altre al darrere, de tan en tan, es paren per reagrupar els caminadors, és dur no poder anar al nostre ritme, al igual que  no poder parar quan volem o haver d'esperar quiets enmig de la fred, l'any 2011 es van assolir els -7ºC.
És un gran repte mental, moltes persones van a buscar aventures per superar-se molt lluny i costoses, aquesta és una molt bona experiència a tocar de casa i molt ben organitzada, per pocs euros, amb el temps que vivim, els organitzadors és mereixen un monument.
És un gran oportunitat d'aprendre dels demés, hi ha autèntics fores de serie, marxadors de tota la vida, que es mouen per la muntanya com si estiguessin al menjador de casa seva
+ info i inscripcions a: Centre Excursionista Olot

Entrades relacionades:

Comentaris