Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

07/01/12 Travessia Les Medes. 1ª trobada comissió nedaddictes

La mar s'ha llevat amb ganes de jugar amb el vent, l'un bufava cap a l'aigua i l'altre aixecava onades cap al cel.
Són uns 4.500 metres, a uns 14ºC, m'agradaria fer-ho sense neoprè, però fins ara, a pell, només n'he fet uns 3.000 i amb condicions més favorables, començo amb ell posat i ja veurem.
Tots sortim amb neoprè, menys en James, és el meu ídol, amb 10 minuts d'intercanvi de conceptes sobre nedar a pell, he aprés moltíssim. Només sortir de la protecció de l'espigó, el constant picar de les onades fa rectificar direcció, enfilaré una mica més obert per que la mar em faci anar en el rumb correcte.
Jugo, com un nen en un pati d'escola, disfruto cada onada, les que agafo bé i les que em fan empassar aigua, tinc la sensació d'estar en un tobogan immens, que puja i baixa constantment, gaudeixo dels amics en la travessia; el neoprè em té una mica fart, cada dia més, em tiba l'espatlla, la cremallera es clava al coll al mirar endavant, segueixo nedant, hi ha un company una mica apurat, vaig al seu costat, parem a l'avituallament, al anar més a poc a poc, he agafat  fred, no estic còmode, estic als peus de la Meda Gran, impresionant!, nedem una mica més, fins al punt que ja emprenem la tornada, sense parades, en aquest moment prenc la decisió més arriscada i totalment encertada, pujar a l'embarcació treure'm el coi de neoprè i seguir a pell, en Cesc també s'apunta.
Quina diferència, l'aigua està a uns 14ºC i queden uns 2.000 metres per endavant, només saltar de nou a l'aigua, em sento lliure, floto menys, noto com les ondades inunden la meva pell, com els braços s'estiren més enllà, la fredor  em fa sentir viu. Curiosament, he passat més fred amb el neoprè, que sense, al passar l'espigó, l'aigua, no sé el perquè, està congelada, en aquest moment, veig al fons, el castell del Montgrí, que tantes vegades he pujat esbufegant corrents, penso en això, l'aigua congelada, no és més que una pujada.
Al acabar, dinar i reunió de la comissió de nedaddictes, persones de caràcter  dispar, units per la passió de les aigües obertes, que ha estat constituït per Neda el Món, com a auditors i transmissors dels valors d'aquest projecte, un plaer, que contin amb mi per poder ajudar amb la meva petita gota d'aigua dintre de l'oceà de Neda el Món


Entrada relacionada:

Comentaris