Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

29/01/12 Travessia no a la fred. Crònica i fotos

La nit plovent, el dia aixeca gris, mala previsió metereològica, temperatura exterior  5 graus, interior del mar a 13,5ºC, mar endintre amb grans onades, feien tenir dubtes de nedar o no, per sort tinc la ferma determinació de fer-ho a pell, cada vegada més, les adversitats, no són més que nous al·licients i motivació extra.
Som 30 nedadors, 4 d'ells ho farem a pell, en Jimi, en Nacho, en Jaime i el que escriu, falten 15 minuts per començar, cau aiguaneu, que dóna ganes de marxar corrents i anar al davant d'una bona llar de foc.
Sessió d'escalfament a la sorra, amb monitora d'excepció, l'Anna, que entre riures, bon rotllo, estiraments i córrer una mica, ens fa oblidar la fred.
Entrada a l'aigua, com que hi ha més temperatura que a l'exterior, en res, em sento còmode, nedo tranquil arropat per la resta de companys i les 3 embarcacions de suport. Nedo amb tranquil·litat, fer-ho sense neoprè és fantàstic, no tiba ni oprimeix res, la sensació és d'absoluta llibertat, que s'accentua al veure l'horitzó al fons.
Passem per dins del Freu (pas entre roques), és meravellós, la corrent aquí es nota, és com córrer en una cinta de gimnàs, sembla que no et mous de lloc, mica en mica, avanço, un cop passat el Freu, toca emprendre el camí de tornada, en aquesta ocasió per fora, es nota el mar una mica més mogut, inicio el tram que més disfruto, em sento molt bé, en harmonia i serenor, al girar l'últim espigó, l'aigua està gèlida, com si hi haguessin tirat glaçons.
Al sortir del mar, s'inicia el moment més crucial i dur, el vent ha començat a bufar, amanit amb una mica de pluja, la fred s'agafa al cos, la sensació tèrmica deu ser de com a molt 1 o 2 graus, és el moment de vestir-se ràpid, amb el caliu d'amics i l'alegria pel repte fet, les extremitats que no noto, tenen regust de victòria, he guanyat a les meves pors, he deixat enrere els temors dels altres, he seguit al seny, quan em diu que faci cas a la rauxa.
He notat la bona aclimatació, gràcies a nedar cada setmana, més o menys metres, nedant al mar sense neoprè, el repte d'avui, ha estat gràcies a la feina iniciada el mes de novembre nedant a pell, perquè aquest repte i tots, s'aconsegueixen pas a pas, amb constància, dedicació i una correcta planificació.
Donar les gràcies a Protecció Civil, a la Creu Roja i als voluntaris del Club Aquàtic Xaloc, sense vosaltres no hagués estat possible, moltes gràcies amics.
Fotos gràcies a la Mónica Campaña.

Entrades relacionades:

Comentaris