Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

25/12/10 Joel Buton

Mentre rodava amb la bici, he tingut una agradable sorpresa, un home, amb somriure a la cara, assentat al sol, escoltant la radio, amb un carro al costat ple d'estris, em saluda amablement, decideixo parar.
Veig el cartell del carro, em sobta el que hi diu: 45.000 km a peu, per tota Europa, durant 12 anys i mig, per protestar contra les mines antipersones, aquest home te una gran historia.
Es diu  Joel Buton, es francès, nascut el 1959, és un artista del carrer, un faquir, fins i tot porta el la taula de punxes, que fa servir en les actuacions, va començar el 29 de maig de 1999 dels Camps Elisis de París per la seva campanya contra les mines terrestres, amb el propòsit de fer la volta a tot Europa, per acabar a finals del 2011, altre cop a París.
En cada etapa recull firmes per intentar aturar, com ell diu, "la barbàrie sense sentit que ja s'ha cobrat massa víctimes a tot el món", a més presenta a cada ajuntament que passa el seu manifest contra la mines antipersones. Les signatures recollides les vol  lliurar al President dels Estats Units.
Empenyent el seu carro, seguirà recorrent la península per la part del mediterrani, fins travessar per Portugal, fer la part nord d'Espanya i tornada cap a Paris, casi res.
En Joel Buton, amb el seu poc espanyol, ajudat de retalls de diari, m'ha explicat la seva historia, un relat que he trobat fascinant, li preguntat el motiu, ha contestat que pels nens.
Hi ha qui pensarà que està sonat, que quina poca feina, però lluitar pel que un creu, es digne de consideració.
Entrevista que li vam fer a Canal 10, al seu pas per l'Escala: vídeo

Comentaris

  1. Avui he tingut el plaer de coneixer-lo!! Tb he fet una entrada al meu blog.
    La vida i les persones sempre et sorprenen jejeje

    ResponElimina
  2. Tens raó Susanna, la vida i les persones et sorprenen, però sempre que vagis amb mirada oberta i les mans buides per veure i rebre tot el que et poden aportar

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!