Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

02/12/10 Trailwalker 2011. Per què ho farem?

A Etiòpia les dones i les nenes inverteixen fins a sis hores diàries per aconseguir aigua en deus i rius. Aquí només dos segons, em d'obrir una de les múltiples aixetes que tenim tots a casa. Moltes vegades, l’aigua que acaben aconseguint no és potable, per la qual cosa acaben bevent aigua contaminada i rentant-se amb una aigua que provoca malalties, una cosa impensable en la nostra societat del benestar.
Des del 2004, Intermón Oxfam du a terme, juntament amb organitzacions locals, el projecte Banc d’aigua als districtes etíops més afectats per les sequeres recurrents. Gràcies a això, avui més de 5.000 persones tenen accés a aigua potable, la qual cosa no només millora la seva salut i disminueix el risc de malalties, sinó que a més permet millorar la seves condicions de vida: les nenes van a l’escola perquè no han de caminar tantes hores diàries per aconseguir aigua i les dones inverteixen més temps ajudant els homes en les feines agrícoles, per la qual cosa les famílies poden produir més aliments. Sembla mentida, el que per nosaltres es una cosa de lo més normal, tenir aigua corrent i potable a casa, a l'abast, per ells es tota una odissea, un munt de maldecaps.
En un món ple de recursos, mal repartits, en mans de pocs, es un deure, pels afortunats, que em nascut al primer món, contribuir a que persones com nosaltres, puguin viure una mica millor, no em puc imaginar el dolor, que ha de sentir una mare o un pare, al veure el poc  futur que els espera al seus fills, ha de ser una sensació que no desitjo per ningú, per això, posaré el meu granet de sorra per ser el canvi que vull veure en aquest món.
Caminarem, perquè elles no ho hagin de fer.
Pots fer la teva aportació a: Pàgina de l'equip XINO-XANO: Caminant per la pau

Comentaris