Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

18/02/21 Els vuit principals avantatges de tenir un blog

Captura pantalla blog ultraquim.net
Genera oportunitats

Durant aquests més de deu anys, hi ha hagut diferents oportunitats que he pogut aprofitar. Fer xerrades, una sobre l'ultrafons, i una altra en la que parlava de descobrir el mar. La publicació del meu primer llibre Aprenentatges de llarga distància, i a hores d'ara, estic immers en l'escriptura del segon.

 

Desperta interès mediàtic

He estat entrevistat, per temes diversos. En mitjans escrits: El Punt Avui i Diari de Girona. En publicacions electròniques: Blog de Marnaton. En ràdios: Ràdio Marca, Ràdio Begur, Catalunya Ràdio, Ràdio Sant Feliu, La Xarxa i Cadena Ser Catalunya. També he tingut difusió a: Sportvicius, Raid Aventura, Aprop, SporlLife, Guía de Estilo, Setmanari Ancora, Revista del Baix Empordà, Ultraesports de RAC1 i TV Costa Brava.

 

Fa reflexionar

El fet d'escriure el que he viscut, el que penso, el repte que vull aconseguir, la propera aventura o alguna inquietud, permet una reflexió serena i calmada. Fa posar les coses al seu lloc, en la pantalla i en el pensament. Ajuda a ordenar les vivències, en els calaixos de la memòria. Explicar és una de les millors maneres d'aprendre. I si parlem d'un mateix, es transforma en autoconeixement.

 

Manté vincles

D'una manera més profunda que les xarxes socials, on tot és molt més efímer i on la millor publicació del món, en qüestió d'hores és substituïda per una altra. No és el mateix el que es llegeix en deu segons, que el que s'hi ha de dedicar uns minuts. Tot i que és cert, que hi ha qui més enllà d'un titular no llegeix, com ha passat sempre.

 

És un quadern de bitàcola

Un diari personal, obert als altres. Que ajuda a un mateix, a recordar el que un ha fet. Aquests dies, en què no puc fer res per causa de l'accident, he estat arranjant el blog de manera interna. He rellegit uns quants escrits, adonant-me de tot el que he fet i del molt que vull seguir fent.

 

Permet col·laboracions

Del 2012 al 2015, vaig escriure sobre travessies d'aigües obertes a la revista electrònica, Triatletas en Red, una bonica experiència. També vaig tenir l'honor de poder escriure un article, sobre l'estreta relació entre nedador i caiaquista, en la publicació del Club Pagaia de caiac de mar.

 

Inspira

Tothom aprèn de tothom, sota aquesta premissa, el que un explica, serveix per inspiració per a un altre, no de doctrina. Potser en una situació, que no té res a veure amb el que he escrit, però els exemples, bons o dolents, sempre ajuden.

 

Exercita la ment

En aquests temps de tant de soroll. De rapidesa per no arribar enlloc. Estem bombardejats per informació innecessària, mitges veritats i mentides senceres, repetides fins que semblen certeses. Escriure ajuda a pensar, a mantenir un esperit crític. A no ser ni millor ni pitjor que els altres, a ser un mateix.

Comentaris