Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

24/02/21 Llibre: Ni tan alt ni tan difícil d'Araceli Segarra

Portada del llibre: Ni tan alt ni tan difícil d'Araceli Segarra
Aquest llibre va més enllà de pujar i baixar muntanyes. A més d'explicar  gestes de l'alpinisme viscudes en primera persona, des d'un punt de vista humil, sense superficialitats i dient les coses pel seu nom. Ens parla de com aplicar aquests aprenentatges a la vida quotidiana, amb exemples propers, fugint de la sumptuositat.

L'Araceli Segarra, ens transmet els seus encerts i sobretots els seus errors. Cal no oblidar que el mètode prova-error-encert és una de les millors, sinó la millor manera d'aprendre a fer bé les coses. En aquesta metodologia, cal una bona dosi de sinceritat amb un mateix.

Ni tan alt ni tan difícil és una declaració de principis. Una mirada al nostre món diari, des de la perspectiva que donen els grans cims. Una visió enfocada a descobrir noves oportunitats, sense descuidar analitzar el que ens envolta, sent més conscient del que fem, per fugir de la velocitat vertiginosa en què s'han convertit les nostres vides. Els cims més alts, no són més complicats que la nostra quotidianitat. Els cims tenen la mateixa altura que els nostres somnis més intensos.

També ens explica interioritats de les expedicions d'alta muntanya. De rescats alpins, en què cada segon compte. Aquells petits detalls, que no s'acostumen a dir, perquè fugen de la visió èpica de l'aventura.

La publicació està estructura en diferents experiències d'alpinisme i alhora amb records de joventut i infantesa, que ajuden a posar el que ens explica, en el seu just context. Salts en el temps, que recorden que no veien les coses tal com són, sinó tal com som.

Com en tot bon llibre o bon quadre, cadascú pot extreure conclusions diferents. Perquè la funció principal de l'obra, no és dir el que els altres han de fer, sinó donar eines i ajudar a pensar de manera autònoma.

Comentaris