Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

21/09/14 Dient adéu a l'estiu des del caiac

La predicció no pot ser millor, matí ennuvolat, que farà que pugui navegar amb el caiac amb poc trànsit marítim i tarda assolellada, que em permetrà dir adéu a l'estiu com es mereix, fent una mica de sol i platja.
El recorregut, un que he fet infinitat de vegades i que no em canso de repetir. Sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols, anant fins al darrere del castell de Tossa de Mar. Hi ha un lleuger marejol. Vaig pel dret, per tornar resseguint la costa, és com estar mirant llarga estona el pastís que després, lentament, assaboriré.
Pel camí, trobo un peix lluna surant, li faig fotos. Quan poso la càmera dins l'aigua per fer l'última, sembla que s'ha cansat de fer de model i s'enfonsa. Aprofito la bona mar, per entrar a coves i covetes. Per navegar entre esculls, per resseguir les roques a pocs centímetres.
Arriba l'hora de dinar, paro una estona. Banyet, lectura, menjar, fins i tot, em deixo atrapar per la nyonya. Torno a navegar, fins que el sol i l'ambient es torna d'estiu estiu. Nova parada. Just abans de passar per la Punta d'en Bosch. No hi ha ningú. Em sento molt afortunat de gaudir d'aquest racó, que tant m'agrada de la Costa Brava, sense la bogeria del mes d'agost.
A la que entro a la bocana del port, tinc ganes de girar cua i seguir palejant. He estat unes vuit hores al mar, navegant, nedant, llegint, disfrutant, descobrint, respirant el dolç aroma salat que tant m'atrau. I se m'ha fet curt. El mar, a ritme de pala és gaudeix millor.

Comentaris