Segueix-me a Instagram! Segueix-me a Facebook! Segueix-me a Twitter!

24/07/13 Es busquen persones del grup sanguini 0 negatiu

El Banc de Sang està fent una campanya per captar donants de tots els tipus sanguinis i en especial el O-, per la baixada de les reserves existents.
L'èmfasi en el O-, és perquè és el tipus universal, podent-la rebre qualsevol persona, de tots els grups sanguinis, és de vital importància.
És fa servir en procediments mèdics en que no es coneix el grup sanguini del pacient, ja sigui per accident o per emergència mèdica, quan no hi ha temps per comprovar el grup sanguini. En cas d'incompatibilitat entre el grup de la mare i del fetus. I per les persones d'O-, doncs només podrem rebre del nostre propi grup.
Només el 8% de la població de Catalunya és O-, es calcula que som quasi 400.000 persones, però només 18.000 som donants de sang. Per això la campanya es centra en unes ulleres per detectar el grup sanguini i animar-los a donar sang, el logo d'Ultraquim, ja les porta posades.
Si hi ha una cosa de la que em sento orgullós, és de ser donant de sang, coincideix que tinc aquest tipus de sang, sinó ho seria igualment. Sento orgull de pertànyer al col·lectiu de donants, que periòdicament dediquem uns minuts del nostre temps, per donar una part personal i intima com és la nostra sang, per ajudar a qui ho pugui necessitar, per transmetre vida.

Comentaris